Nors Bernie ir neįvardino, kokios tai ekipos, beveik neabejojama, kad tai yra „Red Bull“ ir „Jordan“. Šios komandos buvo vienintelės, be „Ferrari“, neprisijungusios prie alternatyvių „Grand Prix World Championship“ (GPWC) pirmenybių, kurias ruošiasi rengti automobilių gamintojai, stovyklos. „Formulės-1“ komercijos teisių valdytojas jau anksčiau buvo pažadėjęs ekipoms dvigubai daugiau pajamų, nei jos gauna iki šiol, jei jos pasirinks jo pusę.

Dar sausio mėnesį apie Konkordo sutarties pratęsimą pranešė „Ferrari“ komanda. Taip ji „Formulėje-1“ įsipareigojo dalyvauti iki 2012 metų pabaigos. Teigiama, kad už tai italams buvo pažadėta 100 mln. JAV dolerių (apie 270 mln. litų) vienkartinė išmoka bei esąmų privilegijų išlaikymas.

Konkordo sutartis yra sudaroma tarp komandų, „Formulės-1“ komercijos teisių valdytojo bei Tarptautinės automobilių federacijos (FIA). Tai yra dokumentas, apibrėžiantis komercinius ekipų santykius su lenktynių valdytojais.

Nepratęsusios Konkordo sutarties komandos yra įsipareigojusios dalyvauti „Formulės-1“ varžybose tik iki 2007 metų pabaigos.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.