„Rotax Max GP“ čempionatas susideda tik iš dviejų etapų ir po pirmo jų, Lietuvai atstovaujantis lenktynininkas, buvo kupinas pagrįstų vilčių kovoti dėl nugalėtojo titulo, mat jis tame etape iškovojo antrą vietą.

Praėjęs savaitgalis prasidėjo ne ypatingai gerai, pirmose treniruotėse R. Baciuška parodė tik penktą rezultatą.

„Buvo labai karšta, nesijaučiau užtikrintai, o dar ir ta ilga kelionė“, – apie pirmos dienos įspūdžius pasakojo trylikametis Lietuvos lenktynininkas.

Kvalifikacijoje sportininkas taip pat iškovojo penktą poziciją.
Per lenktynių savaitgalį vyksta net keturi finalo važiavimai, iš kurių trys yra įskaitiniai ir už juos skiriama ta pati suma taškų, todėl suklysti galima tik kartą.

Pirmame važiavime viskas klostėsi neblogai, R. Baciuška, startavęs iš penktos, finišavo trečioje vietoje ir buvo kupinas vilčių pagerinti savo rezultatą.

Antrame važiavime lietuvis puikiai startavo ir pakilo į antrą poziciją. Deja, neatlaikė lietuvio technika. Netikėtai ėmė streikuoti pavara ir R. Baciuška turėjo sustoti. Lenktynes jis tęsė iš paskutinės vietos ir pasivijęs vieną sportininkų ėmė jį lenkti, tačiau nutrūko grandinė ir R. Baciuška nebaigė lenktynių.

Trečiame važiavime dėl nebaigtų lenktynių R. Baciuškai teko startuoti iš paskutinės vietos. Jis prisikasė iki septintos pozicijos bet daugiau nieko padaryti nepavyko.

Paskutiniame važiavime ir vėl sėkmė lietuviui šypsojosi – jis iš septintos starto pozicijos prisikasė iki trečios, tačiau daugiau pasiekti jam paprasčiausiai pritrūko laiko.

Galutinėje antro etapo įskaitoje R. Baciuška užėmė penktą vietą, o bendroje įskaitoje po dviejų etapų liko trečias.

„Galėjau pasirodyti ir geriau, nes Lenkijoje yra stiprūs tik penki pirmi sportininkai, su kuriais reikia kovoti, o kiti nėra itin stiprūs“, – apie lenkišką čempionatą pasakojo R. Baciuška.

Dabar mūsiškiui dėl kelialapio į JAV „Rotax Max Junior“ klasės pasaulio finalą teks kovoti Lietuvos čempionate. Artimiausios varžybos – jau šį savaitgalį Smalininkuose.

„Šiuo metu atsilieku keturiais taškais, bet manau sugebėsiu atsikovoti prarastus taškus ir laimėsiu“, – kupinas optimizmo jaunasis tauragiškis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją