Visą savaitgalį „drifteriams“ iš visos Europos bus uždaryta dalis Karaliaus Mindaugo prospekto, Kaunakiemio bei M. K. Čiurlionio gatvės atkarpa.

Kaunas išlieka šoninio slydimo sostine

Kauno mieste ir rajone šiemet vyksta kaip niekad daug šoninio slydimo varžybų. Kačerginės „Nemuno žiede“ birželio mėnesį vyko Rytų Europos „drifto“ čempionato (EEDC) varžybos, prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje rugsėjį vyks Lietuvos drifto čempionato trečias etapas.

„Pirma mintis buvo daryti renginį „Nemuno žiede“, tačiau ten šoninio slydimo varžybos jau vyksta kelerius metus ir niekam nematytos trasos suformuoti nepavyktų. Tada pradėjome ieškoti vietos mieste, kur būtų galima ne tik surengti varžybas, bet ir saugiai jas stebėti žiūrovams“, - pasakojo renginio organizatorius Antanas Kyguolis.

Vienos centrinių miesto gatvių buvo pasirinktos neatsitiktinai. Asfaltas čia yra lygus ir tinkamas žemiems sportiniams automobiliams, o erdvės už gatvių leidžia suformuoti dideles žiūrovų tribūnas.

„Surengti „drifto“ varžybas miesto centre – didelis iššūkis. Ypač – užtikrinant saugumą visiems, tiek dalyviams, tiek žiūrovams“, - teigė renginio organizatorius A. Kyguolis. Gatvėms laikinojoje sostinėje aptverti bus sunaudota 2,5 km ilgio metalinių tvorų, o posūkiuose trajektoriją formuos kelios dešimtys tonų betoninių blokų.

Britai patenkinti lygos plėtra

„Drift Allstars“ lygos savininkas Niallas Gunnas pripažįsta, kad kiekvienais metais susiduria su nemenka rizika. Plėsdami renginių geografiją, kiekvienąkart britai bendradarbiauja vis su naujomis valstybėmis.

„Lietuviai organizatoriai jau įrodė, kad ši šalis – puiki vieta „driftui“. Teko stebėti vieną renginį pavasarį „Žalgirio“ arenoje – likau sužavėtas jūsiškiais fanais“, - lietuvius gyrė N. Gunnas.

Britas neslėpė nuostabos pirmą kartą pamatęs Kauno gatves, kuriose bus suformuota šoninio slydimo trasa: „Galiu drąsiai teigti, kad tai bus vienos įspūdingiausių ir geriausių lygos varžybų“.

Dalyviai – iš visos Europos

A. Kyguolis patvirtino, kad į Kauną rugpjūtį turėtų atvykti apie 50 „drifterių“ iš Didžiosios Britanijos, Airijos, Lenkijos, Skandinavijos, Latvijos ir kitų valstybių. Taip pat – iš Lietuvos. Kaune dalyvauti turėtų 2012-ų „Drifto karalius“ Andrius Vasiliauskas, Mantas Kulvinskas, Kastytis Alekna ir kiti stipriausi mūsų šalies sportininkai.

Į aktyvų sportą žada sugrįžti ir Timas Simniška. 2008-ų Lietuvos „Drifto karalius“ pastaraisiais metais šoninio slydimo varžybose nedalyvauja, tačiau šiais metais pažadėjo išvažiuoti į „drifto“ trasą. Praleisti išskirtinės progos slysti centrinėmis Kauno gatvėmis nenori nei vienas tautietis.

Lietuvoje dalyviai varžysis dėl taškų bendroje „Drift Allstars“ čempionato rikiuotėje, tad stipriausiems „drifteriams“, norintiems kovoti dėl aukščiausių pozicijų sezono gale, dalyvavimas kiekviename etape yra būtinas. Geriausiai Lietuvoje pasirodęs sportininkas į savo kišenę įsidės ne tik taškus čempionato įskaitoje, bet ir įspūdingą piniginį prizą – 15 tūkst. Lt.

Apie „Drift Allstars“

2007-ais Didžiojoje Britanijoje įvykusios pirmos „Drift Allstars“ varžybos išsivystė į vieną prestižiškiausių šoninio slydimo čempionatų visoje Europoje. „Drift Allstars“ etapai šiemet vyksta šešiose valstybėse. Stipriausi Europos „drifteriai“ šiemet jau rinkosi Švedijoje ir Lenkijoje, o rugpjūčio 3-4 dienomis varžysis Latvijoje. Po etapo Lietuvoje „Drift Allstars“ renginys dar vyks Vengrijoje, o finalas – Lenkijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)