Ištakos siekia Japoniją

„Matsuri“ – japonų tradicinė, nacionalinė šventė, tad nesunku susieti šoninį slydimą su šia tekančios saulės šalimi. Kiekvienas, bent šiek tiek besidomintis automobilių sportu žino, kad „driftas“ į Europą atkeliavo būtent iš Japonijos.

Dalyviai kurs pramogą

Naktinėje fiestoje planuojama sulaukti virš 50 šoninio slydimo profesionalų iš Lietuvos ir kaimyninių šalių, besivaržančių dėl titulo, garbės ir pirmą kartą Lietuvoje vykstančio naktinio „Drift – Matsuri“ geriausiojo vardo. Dalyviai galės atskleisti ne tik savo individualius sugebėjimus ir talentus ar „tsuiso“ – porinio slydimo – meistriškumą, bet ir išnaudoti trasą visu pajėgumu: slysdami trise ar net keturiese, kaip visada, siekdami slysti gražiau, arčiau vienas kito, tiksliau ir ekstremaliau.

Kaip sako renginio organizatoriai, renginio nesiekiama paversti varžybomis. „ASFA Night Matsuri“ bus šou, šventė tiek dalyviams, tiek žiūrovams.

„Padarysime keletą turnyrų, kur dalyviai važiuos po vieną, o vėliau iš karto net keliese. Vienu metu slystantys automobiliai nakties metu turėtų būti itin ekstremalus reginys. Beje, dalyvius vertins ne teisėjai, o patys automobilių vairuotojai, kurie savo kolegų pasirodymą galės įvertinti balais. Čia bus viskas „for fun“, Matsuri bus pramogų naktis visiems. Ir žiūrovams ir dalyviams“ - kalbėjo vienas iš renginio organizatorių Mantas Kuzmarskis.

„Ruošiame dvi trasos konfigūracijas. Viena bus greitesnė, kita lėtesnė ir techniškesnė. Jas kaitaliosime kas kiek laiko. Čia drifteriai galės pramogauti, pabandyti atlikti tam tikrus triukus automobiliu, nes varžybų metu tam laiko dažniausiai nebūna. Matsuri atvers duris visoms įmanomoms „drifto“ interpretacijoms“ - pasakojo M. Kuzmarskis.

„Dalyvių laukiame ne tik tų, kurie šoniniu slydimu užsiima profesionaliai. Kviečiame ir tuos, kurie varžybose nedalyvauja, neturi tiek finansinių ar kitų galimybių. Čia laukiame visų, ir profesionalų ir driftinančių naktimis miesto gatvėse. Nei automobiliams, nei padangoms nebus jokių specialių reikalavimų, tad Matsuri bus vieta, kur galima ne tik pasivaržyti, bet ir „pachillinti“ su bendraminčiais“ - sakė organizatorius.

Keturios pramogų zonos

Renginį sudarys keturios zonos - scena ir šokių aikštelė su gera muzika, kuria rūpinasi vieni garsiausių Lietuvos DJ, pasikeisdami tarpusavyje ir kaitindami kraują, Drift trasos zona - Profesionalūs „drifto“ dalyviai – Matsuri siela, linksminsis kovodami tik dėl žiūrovų simpatijų, galės atskleisti savo įgūdžius nesuvaržyti taisyklėmis, Ultralengvųjų lėktuvų pakilimo takas, kuriuo kils ir leisis lėktuvai , veiks „Oro Taxi“, ir, žinoma, kempingas, kuriame vairuotojai ir žiūrovai galės mėgautis poilsiu atskiroje zonoje po kupinos įvykių nakties.

Pramogos ore ir ant žemės, bei fejerverkai ne į dangų, o iš dangaus
Naktį žiūrovus prajudins G&G Sindikatas – populiariausia hip-hop stiliaus muzikos grupė, o puikiai žinomi Lietuvoje DJ su populiariąja muzika visus linksmins iki ryto. Profesionaliais šokiais dėmesį kaustys GO-GO šokėjos. Moto-akrobatai: profesionalų „stunterių“ V.Žukausko vadovaujama komanda atliks savo specialiai renginiui paruoštą programą. „Stunteriai“ kartu su lėktuvų pilotais surengs bendrą šou.

„Motociklai atliks pasirodymą trasoje, o tuo metu virš jų skraidys lėktuvas, šaudantis fejerverkus ne į dangų, o iš dangaus“ – paslaptį atskleidė ASFA vadovas ir renginio organizatorius Raimundas Radžiukynas.

Daugiau informacijos apie renginį, jo programą ir bilietų kainas galima rasti internete adresu www.asfanightmatsuri.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją