Trylika metų stebėję lenktyniaujančias komandas, renginio svečiai dabar ir patys gali išbandyti, ką reiškia daugiau nei 150 km/val. greičiu skrieti lenktynių trasa. Tiesa, tikroje trasoje tai ir toliau darys profesionalai. Visiems kitiems bolidą atstos profesionalus lenktynių simuliatorius – vienas iš žadamo technologijų šou siurprizų.

Simuliatorių į Lietuvą neseniai atvežusi „Technorama“ jau surengė keletą treniruočių profesionalams ir turnyrą mėgėjams. Taip sutapo, kad beveik visi simuliatoriaus trasoje geriausiai pasirodę profesionalai šiandien dalyvauja 1000 km lenktynėse – Dainius Matijošaitis („BRUM BRUM sport“ komanda), Robertas Kupčikas („Technorama-Wellman“ komanda), Rimvydas Agurkis („Alfa romeo klubo“ komanda), Karolis Griška („Technorama-Wellman“ komanda).

„Jausmas važiuojant šiuo simuliatoriumi labai geras. Patiko ir ypač sužavėjo tai, kad jaučiasi automobilio pagreitis. Labai tiksliai atkartoja lenktyninio automobilio judesius. Pirmas įspūdis nulipus nuo simuliatoriaus – geras daiktas… Iš pradžių buvo sunku priprasti prie svyravimų ir posūkių, tačiau lygiai taip pat reikia priprasti ir prie lenktyninio automobilio, kai pirmą kartą sėdi prie jo vairo“, – tokiais įspūdžiais po pirmųjų simuliatoriaus bandymų dalijosi lenktynininkai.

Organizatoriai įsitikinę, kad įspūdingas technologijų šou sulauks nemažo populiarumo. „Vienas esminių šio šou tikslų – mokyti žmones apie techniką, jos galimybes ir kaip jomis pasinaudoti norint saugiai važiuoti kelyje“, - sako 1000 km lenktynių organizatorius Darius Jonušis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją