Tuo metu D. Sakalauskui finišuoti nepavyko: gedimai padarė savo ir jis liko paskutinysis savo kvalifikacijos įskaitiniuose važiavimuose. Panašu, kad A2000 klasėje virs kovos: tarp beveik 50 užsiregistravusių dalyvių galima matyti abi pavardes.

B2000 klasėje I-ojo etapo metu pirmavo G. Drukteinis su „Opel Ascona“, o savo padangas visai šalia svilino I. Palaima su „Renault Clio“. Prancūziškojo „Renault“ ir vokiškojo automobilių kovos rezultatai tokie ir liko - jie pasidalino pirmą ir antrą vietas. II-ojo etapo metu vietoje nenustygstantis „Egliana Supergreitis“ komandai atstovaujantis A. Makarskas sėdėjo prie „Renault Clio“ vairo: būtent juo jam ir pavyko B2000 klasėje iškovoti pirmąją vietą, aplenkus palikus Š. Dailidę su „Honda CRX“.

Tas pats A. Makarskas su dar senuoju baltuoju, bet ne ką blogesniu pirmos serijos BMW „Grand Opening 2013“ metu A3000 klasėje užėmė pirmąją vietą, aplenkęs savo komandos draugą M. Boguševičių. Kolegos, matyt, be pykčio galėjo aptarti vienas didžiausių dalyvių skaičiumi žiedines lenktynes, išsianalizuoti klaidas ir toliau sėsti prie darbų. O jų buvo: naujai ruošiamas A. Makarsko BMW II etapo metu į lenktynes išvažiavo pirmą kartą. Kad ir kaip būtų, prie naujuoju šeimos nariu tapusio BMW 120D reikia priprasti ir su juo susidraugauti, tai turbūt ir paveikė rezultatus: savo klasėje šių važiavimų metu jis liko antras, praleidęs Edviną Mardosą, atstovaujantį „Automanams“. Šių dviejų lenktynininkų kovą vėl bus galima išvysti III-iojo etapo metu 1000 km lenktynėse.

„Open“ klasėse lygių nebuvo „superžmogui“ Ramūnui Čapkauskui. Jis ne tik nespaudžia stabdžių trasoje ir lenkia visus mažiausiai puse rato, bet ir stengiasi dalyvauti vos ne visose lenktynėse, o įdomiausia, kad spėja. „Grand Opening 2013“ metu, žinoma, jis buvo favoritas. Jam „Open“ klasėje nusileido Eidmantas Nekrošius, kuris 1000 km lenktynių metu išbandys naująjį ir dar dažais kvepiantį BMW. Tiesa, ar jis važiuos juo ir „Mini žiedo“ lenktynėse kol kas nėra patvirtinta. Tačiau būtų smagu pamatyti šio jauno ir perspektyvaus pilotuojamą BMW debiutiojant šios serijos lenktynėse. Tuo labiau, kad E. Nekrošius II-ojo etapo metu lipo ant aukščiausiojo pakylos laiptelio savo klasės taurei pasiimti.

RWD – galu varomųjų automobilių važiavimuose (kone būtų galima perfrazuoti šią klasę į BMW, kadangi būtent šie automobiliai šios serijos važiavimuose paprastai dominuoja) favoritais buvo Linas Steponaitis, Tomas Šutinis („Auto-ABC“ komanda su BMW320)ir A. Linauskis („Supergreitis“ komanda). Taip atrodė pirmasis trejetukas „Žiedinių lenktynių Grand Opening 2013“ metu. II-ame etape Kazlų Rūdoje ant pakylos buvo galima išvysti A. Linauskį, R. Veikalą ir R. Aukščiūną.

Pavardės visos žinomos ir matytos, azarto – daug, panašu kad ir įtampai III-iojo etapo metu 1000 km lenktynių metu nebus kur atslūgti. Nepamirškime, kad „Mini Žiedos“ serijos važiavimuose ganėtinai daug vietos taktikai formuoti: po pirmųjų važiavimų pasikeitusios startinės pozicijos (pirmasis atvykęs antrųjų važiavimų metu startuoja iš paskutiniosios pozicijos), „Joker“ ratas, privalomas nuvažiuoti visiems, ir strategavimai. Visa tai ir vėl bus galima išvysti „Mini žiedo“ lenktynėse III-iojo etapo metu penktadienį Palangoje.

Palangai jau pilnėjant ir jau prasidėjus registracijoms, ore tvyro malonios lenktynių laukimo emocijos. Panašu, kad šį savaitgalį pusė Lietuvos bus galima sutikti Palangoje prie jau įprastos vietos.

Parengė Inga Juškevičiūtė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)