Tarp „Junior Max“ klasės sportininkų, kur lenktyniauja jaunimas, mūsų šalį puikiai atstovavo Rokas Baciuška – Lenkijoje jis užėmė antrą vietą.

Visą savaitgalį R. Baciuška rodė geriausius rato įveikimo laikus, tačiau jam nepavyko kvalifikacijoje – jis parodė antrą rezultatą. Dėl to turėjo startuoti išorinėje trasos dalyje.

„Startuojant išorėje labai sunku išlaikyti poziciją, teko praleisti į priekį trečioje vietoje startavusį konkurentą. Kol su juo susitvarkiau, pirmas pabėgo ir jau nepavijau,“ – apie savo pasirodymą pasakojo trylikametis R. Baciuška.

Ta pati situacija kartojosi net tris važiavimus. Ketvirtame Rokas buvo kupinas noro pagaliau pavyti ir lyderį, tačiau jam ir vėl nepavyko. Lenkdamas priešininką Rokas su juo susidūrė ir po kontakto teko pasitraukti iš lenktynių – buvo pažeistas karto ratas.

„DD2 Max“ klasėje nepralenkiamas buvo Simas Juodviršis – jis laimėjo visus važiavimus.

„Nors laimėjau, esu truputį nusivylęs“, – savo įspūdžiais dalijasi Simas. - Organizatoriai žadėjo, kad bus daug dalyvių, bet mūsų klasėje susirinko tik trys. Aišku, be vargo laimėjau visus važiavimus, bet gaila, kad buvo tokia nedidelė konkurencija“.

„DD2 Masters“ klasės važiavimus laimėjo Saulius Pocevičius. Tiesą sakant nebuvo su kuo kovoti – Saulius šioje klasėje neturėjo konkurentų.

Galingiausioje KZ2 klasėje buvo ko gero stipriausia konkurencija. Čia dalyvavo net penkis kartus pasaulio čempionas Davidas Forė. Tačiau šio lenktynininko sėkmė nelydėjo. Nors Forė buvo greičiausias trasoje – jis pasiekė ir šios trasos rato įveikimo rekordą, bet Lenkijoje turėjo užleisti nugalėtojo vietą vokiečiui, vos penkiolikos metų
Paului Jeremiui Voegedingui. Šeštadienį viename važiavimų pasaulio čempionui tiesiog atsisuko vairas – jis liko sportininko rankose, o kartas rėžėsi į atitvarus. Užtat sekmadienį Davidas užtikrintai laimėjo abu važiavimus.

Šioje klasėje kovėsi ir du lietuviai – Paulius Paškevičius ir Ignas Misevičius. Po atkaklios kovos Paulius užėmė ketvirtą vietą, o Ignas liko šeštas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją