S. Juodviršis – tarp lyderių

Šis čempionatas lietuviui puikiai pažįstamas – prieš dvejus metus Juodviršis jau yra laimėjęs šį turnyrą. Taigi, jam tai nėra prioritetinės varžybos, todėl pirmajame etape jis nedalyvavo.

O štai į antrąjį atvažiavo, nes tuo metu kaip tik buvo laisvas nuo pagrindinių lenktynių. Į Italiją susirinko greičiausi pasaulyje kartingo meistrai. Simo klasėje dalyvavo keturis kartus pasaulio čempionas Jordanas Lennoxas Lambas, triskart laimėjęs pasaulio čempionatą Benas Cooperis ir dar daugybė kartingo žvaigždžių.

Kvalifikaciniai važiavimai šeštadienį vyko per lietų ir čia lietuvis buvo neprilygstamas. Jis laimėjo tris iš keturių kvalifikacinių važiavimų.

„Tiesiog žudžiau varžovus, – pasakoja S. Juodviršis, - trasoje dariau ką norėjau. Po vieno starto mane priešininkai apsuko, bet sugebėjau tęsti lenktynes ir pasivijęs iš rikiuotės galo lengvai visus aplenkiau. Tiesiog mėgavausi visus lenkdamas. Daugelis griežė ant manęs dantį bet tiesiog negalėjo manęs pavyti!”

Deja, sekmadienį trasai išdžiuvus išryškėjo ir technikos trūkumai. Tiesiog Simo karto variklis nebuvo toks galingas ir kol jo galia per lietų neturėjo lemiamos reikšmės, tol Juodviršis buvo greičiausias, tačiau trasai išdžiūvus priešininkai ėmė lipti ant kulnų.

Sekmadienį įsiplieskus saulei pusfinalį Simas Juodviršis pradėjo iš pirmos vietos. Jau starte jį aplenkė vienas priešininkas iš Belgijos. Prieš kitus lietuvis atsilaikė ir finišavo antras, taip iškovodamas antrą starto poziciją pagrindiniame finale.

Finalas prasidėjo dar liūdniau. Po starto Juodviršis prarado iš karto dvi pozicijas, o po poros ratų dar vieną ir važiavo penktoje vietoje.

„Tiesiog viršijau savo galimybių ribas, dariau viską ką galėjau ir netgi daugiau, bet niekaip nesugebėjau jų pavyti, – pasakojo lietuvis. - Posūkyje jaučiu kaip priartėju, bet tiesiojoje jie nuo manęs vėl pabėga“.

Paskutiniuose ratuose Simas visgi pasivijo tarpusavyje dėl trečios vietos kovojusius du sportininkus, bet aplenkti nepavyko – pritrūko dar bent poros ratų.

Rezultatas – penktoji vieta iš 34 sportininkų. Po tokio puikaus pasirodymo šių lenktynių organizatoriai Simą jau pakvietė į kitą etapą, kuris vyks liepos mėnesį Didžiojoje Britanijoje.

R. Baciuška kovėsi su jaunimu

Trylikametis Rokas Baciuška tokio lygio turnyre kovėsi pirmą kartą. Mat "Rotax Max Junior" klasėje, kurioje lenktyniauja jaunieji kartingo meistrai, galima dalyvauti tik sulaukus trylikos.

Rokas šiais metais dalyvauja dviejuose čempionatuose – Lenkijos ir Lietuvos, tačiau išbandė savo jėgas ir Italijoje.

Žinoma, Europos lygio turnyras nėra lengvas išbandymas – lietingos kvalifikacijos metu Rokas parodė 43 rezultatą iš 45 dalyvių. Tačiau kvalifikaciniuose važiavimuose lietuviui sekėsi geriau – po keturių važiavimų jo laikas buvo trisdešimtas. Baciuškai teko startuoti paguodos važiavime. Startavęs iš antros vietos Rokas finišavo penktas ir pateko į pagrindinį finalą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją