Ralis prasidėjo atkaklia kova tarp Dominyko Butvilo ir V. Švedo: po pirmojo greičio ruožo šiuos pilotus skyrė vos 0,5 sek., o po antrojo Dominyko persvara padidėjo tik iki vienos sekundės.

Trečiame greičio ruože avariją patyrė trasą tikrinęs Arūno Majausko ir Luko Pečeliūno ekipažas: po šuolio per trampliną automobilio vairuotojas prarado automobilio kontrolę ir rėžėsi į netoliese stovėjusius žmones. Automobilis mitinai sužalojo M. K. Po avarijos „Subaru“ važiavusius vyrus išvežė medikai - jie apvirtus automobiliui patyrė sužalojimus. DELFI žiniomis, vairuotojas susižeidė nugarą, šturmano būklė geresnė. Apie daugiau sužalotų žmonių nepranešama.

Pirminiais duomenimis, moteris žuvo dėl vairuotojo klaidos, tačiau organizatoriai taip pat nurodė, jog žiūrovai ne kartą buvo prašyti pasitraukti į tolimesnes ir saugesnes lenktynių stebėjimo vietas.

Atnaujinus ralį ketvirtame greičio ruože V. Švedas pademonstravo fantastišką tempą ir išsiveržė į priekį, tačiau savo atsilikimą smarkiai mažinti ėmė į antrąją vietą pakilęs Martynas Samsonas - po septintojo greičio ruožo jis nuo V. Švedo atsiliko tik 7,7 sek.

Paskutiniame greičio ruože M. Samsonas dar labiau priartėjo, tačiau iškovoti pergalės V. Švedui nesutrukdė. Ramūnas Čapkauskas, pademonstravęs puikų tempą paskutiniame greičio ruože, pelnė paskutinę poziciją ant apdovanojimų pakylos.

Vaidas Žala su „Subaru Impreza WRX STi“ iš ralio pasitraukė antrame greičio ruože, kai vertėsi ir nulėkė nuo kelio. Lenktynininkas po incidento buvo nuvežtas į ligoninę.

WRC specifikacijos „Subaru Impreza“ automobilį pilotuojantis Benediktas Vanagas antrame greičio ruože taip pat nulėkė nuo kelio: incidento metu lūžo jo automobilio galinis diferencialas, o iš pavarų dėžės išbėgo tepalas. Dėl to B. Vanagas savo pasirodymą privalėjo baigti, nepaisant to, kad sugebėjo pasiekti trečiojo greičio ruožo pradžią.

Puikią trečiąją bendrosios įskaitos vietą iškovojo nuosekliai aukštyn kopęs Ramūno Čapkausko ir Tomo Šipkausko ekipažas su „Mitsubishi Lancer Evo IX“, kurie nugalėtojams pralaimėjo 2 min. 47,1 sek.

Po dvejų metų pertraukos į ralio trasas sugrįžusio Remigijaus Dermanto ir Irinos Jankovskajos devintoji vieta – irgi puikus, daugeliui gal net kiek nelauktas rezultatas.

Komandų įskaitą laimėjo ir pereinamąją Leontijaus Potapčiko taurę iškovojo „Juta Racing“ ekipa, pelniusi 27,5 taško. Ji pranoko antroje vietoje likusią „Autoralio“ komandą (25,5 taško) ir trečiuosius prizininkus „Kalba. Lt Baltic Racing Team“ ekipą, trečiajame čempionato etape pelniusią 21 tašką.

G. J. Furmanavičius: dar negalime konkrečiai nurodyti kaltininkų

Pasibaigus raliui „Vilnius 2013“ įvykusioje spaudos konferencijoje su žiniasklaida bendravo ne kaip įprasta lenktynių nugalėtojai ir prizininkai, o šalies automobilių sporto ir ralį rengiančio Lietuvos automobilių klubo vadovai. LASF ir LAK prezidentai Gintaras Jonas Furmanavičius ir Rolandas Dovidaitis, ralio komisaras Algis Bilevičius ir kiti pirmiausia perdavė nuoširdžią užuojautą ralyje žuvusios žiūrovės Kristinos iš Kauno šeimai ir artimiesiems.

Skaudi nelaimė įvyko šeštadienio rytą, prieš devintą valandą trečiajame greičio ruože Pusnė – Fauga, kai ne ralio įskaitoje, o vadinamųjų nulinukų grupėje važiuojančių Arūno Majausko ir Luko Pečeliūno „Subaru Impreza STI“ po tramplino nuskriejo į šalikelę ir mirtinai traumavo 33 moterį.

Iškart po avarijos ralio komisarai sustabdė renginį, kurį vėliau nutarė tęsti, tačiau atšaukė varžybas šiame greičio ruože, kuriame įvyko skaudi nelaimė ir dėl kurios pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Šiandieną dar negalime konkrečiai nurodyti kaltininkų, tačiau ši skaudi nelaimė dar kartą įspėja visus, jog automobilių sportas – pavojingas, - kalbėjo G. J. Furmanavičius. – Pirmiausia tuos organizatorius, kurie dejuoja ir kaltina mus stagnacija ir kitomis nebūtomis nuodėmėmis, kai atsisakome suteikti licenciją organizuoti varžybas“.

Kitas LARČ etapas vyks birželio 15-16 dienomis Šiauliuose.

Vilniaus ralio rezultatai:

1.V. Švedas ir Ž. Sakalauskas Mitsubishi Lancer EVO X 41:09.8 115.66 km/h
2.M. Samsonas ir M. Varža Mitsubishi Lancer EVO IX +00:07.1 115.33 km/h
3.R. Čapkauskas ir T. Šipkauskas Mitsubishi Lancer EVO IX +02:40.0 108.33 km/h 4. V. Rožukas ir A. Šošas Mitsubishi Lancer EVO IX +02:56.5 107.95 km/h
5.M. Samuitis ir R. Šaučikovas Mitsubishi Lancer EVO X +03:42.6 106.10 km/h
6.G. Notkus ir D. Strižanas Mitsubishi Lancer EVO IX +04:48.4 103.57 km/h
7.J. Koljonen ir M. Tuhkanen Subaru Impreza N11 +05:15.0 102.58 km/h
8.A. Vaičiūnas ir D. Keraitis Subaru Impreza WRX STI Spec +05:29.6 102.04 km/h
9.R. Dermantas ir I. Jankovskaja Mitsubishi Lancer EVO VI +05:45.1 101.48 km/h
10.A. Janulionis ir Š. Meškys Mitsubishi Lancer EVO VIII +05:52.7 101.21 km/h

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)