Druskininkai – Norviliškės

Maratono dalyvių stotelė Norviliškėse nė iš tolo nepriminė kadaise šiose pačiose vietose vykusio „Bw2Gether” festivalio. Visi iki vieno pirmąjį greičio ruožą įvertino kaip pakankamai sudėtingą, painų ir pareikalavusį nemažai jėgų. Jų tikrai nepavyks atstatyti iki antrojo ruožo starto – nuovargis po truputį kaupiasi. Patyrę lenktynininkai kiekvieną akimirką, kai tik gali renkasi poilsį. Mažiau patyrę ekipažai, vis dar kupini entuziazmo, poilsio laiką skiria bendravimui, automobilio apžiūrai.

O pažiūrėti buvo į ką. Automobiliai jau pasidengė tirštu purvo sluoksniu, neteko keleto kosmetinių detalių. Bekelės ruožai ties Baltarusijos siena buvo tikrai sudėtingi. Gausus smėlis, provėžos, vietomis itin šlapios vietos kainavo dalyviams laiko – ne visi spėjo į jiems suteiktas laiko normas. Tai, be abejo, neprisidės prie gerų jų rezultatų. Tačiau ne vienas ekipažas čia atvažiavo ne nugalėti, o tiesiog sudalyvauti puikioje savaitgalio kelionėje.

Bekelės entuziastams savaitgalis kaip reta geras – vyksta šios 2000 km 60 val. lenktynės ir „Bekelės fiestos” festivalis Druskininkuose. Penktadienio vakarą čia jau rinkosi dalyviai, nusiteikę ilgam savaitgalio poilsiui, aktyvioms pramogoms ir bendraminčių pokalbiams.

Greitesni startuoja pirmiau

Į antrąjį greičio ruožą „4x4 Perimetras” dalyviai išjudėjo persirikiavę – stipresni lenktynininkai startavo pirmesni. Šios rokiruotės tikslas – nesudaryti lyderiams kliūčių ir sėkmingai judėti finišo link. O ir lėtesniems dalyviams toks perrikiavimas tik į naudą.

Greitesnius nuo lėtesnių atsijojo pirmasis specialus greičio ruožas netoli Druskininkų. Miškų keliukais dalyviai varžėsi laikui. Tiesa, šie duomenys tėra preliminarūs, nes tiksliems rezultatams skelbti reikia analizuoti juodųjų dėžių rezultatus – ten gali slypėti nemažai baudų už greičio viršijimus, maršruto nesilaikymą ir t. t.

Taigi, preliminarūs „4x4 Perimetras” maratono lyderiai po pirmojo specialaus greičio ruožo yra šie – Ruslanas Bičenovas su Robertu Sidorenka, Vaidotas Paškevičius su Erika Jočyte ir Virginijus Narauskas su Gyčiu Jackūnu. Kaip jau minėjome, tai preliminarūs rezultatai, tačiau tai tiksliausia informacija šiai akimirkai.

Kas toliau

Dalyviai paliko Norviliškes ir pasuko Pabradės link. Šio greičio ruožo galutinė stotelė bus Vėliūnų kaimas, tačiau įdomiausia dalis – specialusis greičio ruožas – vyks Pabradės kariniame poligone. Įdomumo tik prideda faktas, kad šis ruožas bus įveikiamas beveik saulei leidžiantis – paskutiniai dalyviai tikrai įsijungs visus turimus žibintus.

Po Pabradės, kai bus įveiktas tik trečdalis kelionės, maratonas suks link sienos su Latvija. Ten laukia ilga kelionė, sunki orientacijos užduotis ir – galiausiai – Naujosios Akmenės Kalcito karjerai. Po jų – pajūris, Panemunė ir sekmadienio vakare – Druskininkų „Bekelės fiestos” festivalis, kur bus nugalėti apdovanojimai.

Internetas – didelis „4x4 Perimetras” maratono draugas

Gera žinia smalsuoliams – kiekvieno dalyvio būvimo vietą gyvai galima stebėti maratono „4x4 Perimetras” interneto tinklapyje, naujienų skiltyje. Ši informacija internetu transliuojama gyvai, siunčiant automobiliuose sumontuotų juodųjų dėžių informaciją į lenktynių serverius. Tie patys duomenys organizatoriams leidžia stebėti ekipažų greitį. Tiksliau, stebėti, kad jie jo neviršytu – lenktynės ne specialiųjų ruožų metu vyksta pagal visas Lietuvoje galiojančias kelių eismo taisykles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)