BMW Formulės Mini pernykščiam čempionui, vienuolikmečiam J. Jonušiui ir vicečempionui, metais jaunesniam G. Grinbergui gimtosios trasos jau seniai tapo per ankštos, todėl jie jau yra ragavę ir europinių, ir net pasaulinių varžybų skonio.

Šiemet abu jaunieji talentai pirmą kartą varžysis užsienio M 60 kartingo čempionate, kurį sudarys šešių etapų varžybos. Pirmo etapo lenktynės vyks balandžio 26-28 dienomis Gostyne.

Prieš atsakingą startą Gostyne J. Jonušis ir dar keli Lietuvos kartingo meistrai praėjusį savaitgalį dalyvavo Lenkijoje, Torunės mieste startavusiame šios šalies kartingo „Rotax Max Challenge“ čempionato pirmo etapo varžybose. J. Jonušis varžėsi „Mini Rok“ klasėje, kurios dalyviai per dvi dienas atlaikė net ketverių lenktynių krūvius. Du kartus lietuvis finišavo trečias, kartą – ketvirtas ir kartą - antras ir surinkęs 104 taškus iškovojo garbingą trečią vietą, į priekį praleidęs tik varžybų šeimininkus Michalą Kasiborskį ir Maciejų Szyszką.

Dar sėkmingiau pasirodė „Rotax Junior Max“ klasėje lenktyniavęs Rokas Baciuška, pirmose lenktynėse finišavęs antras, o antrose – pirmas ir tapęs šios klasės nugalėtoju bei pirmenybių lyderiu.

Kiek prasčiau sekėsi Kasparui Navickui, kuris varžėsi „DD2 – Max“ klasėje ir pirmą finalo važiavimą baigė šeštas, o antrą – trečias.

Pirmas lenktynes kaimyninės Lenkijos čempionate lietuviai vertina kaip labai rimtą jėgų patikrą prieš atsakingiausius netrukus prasidėsiančio kartingo sezono startus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)