„Dabar jau jaučiuosi kur kas geriau, pagaliau atradome teisingą reguliavimą ir kartingo greitį. Nors jo dar šiek tiek trūksta, bet dabar jau galima kovoti“ – po finišo pasakojo Simas Juoviršis.

Kaip visada vieno savaitgalio metu vyksta du atskiri etapai – šeštadienį ir sekmadienį.

Šeštadienis – ne be incidentų

Šeštadienio etapo kvalifikacijoje Simas parodė vienuoliktą laiką. Pirmajame važiavime jam teko startuoti iš vienuoliktos pozicijos, bet jau po poros ratų Juodviršis pakilo į penktą vietą. Viename posūkių Simas lenkė dar vieną varžovą, tačiau jis, deja, nespėjo laiku sustabdyti ir trenkėsi į Juodviršio karto galinį ratą.

„Po smūgio tiesiog išskridau iš trasos ir nebegalėjau tęsti važiavimo“ – pasakoja S. Juodviršis.

Antrame važiavime startavęs tik iš 24 vietos Simas aplenkė net 19 sportininkų ir finišo liniją kirto penktas.

„Būčiau aplenkęs ir daugiau, bet pritrūko ratų, kartas šįkart buvo labai greitas“ – pasakoja S. Juodviršis.

Finale panevėžietis startavo iš tryliktos pozicijos. Ir vėl jis buvo greičiausias trasoje – Simas aplenkė daugumą sportininkų ir finiše buvo ketvirtas. Deja, tiek lenkimų neapsiėjo be incidentų. Viename pirmųjų posūkių lenkdamas net kelis sportininkus Simas susidūrė su visu būriu konkurentų. Po finišo teisėjai būtent lietuviui skyrė baudą už sukeltą incidentą ir dėl penkių sekundžių baudos jam įskaityta penktoji vieta.
Simas Juodviršis

Sekmadienis – per kančias į žvaigždes

Sekmadienio važiavimus Simas pradėjo prasčiau – kvalifikavosi tik tryliktas.

Pirmajame važiavime lietuvis startavo tiesiog fantastiškai ir jau po poros posūkių buvo antras.

„Startai yra mano koziris. Jie man dažniausiai labai gerai sekasi ir vos startavęs dažnai aplenkiu net kelis priešininkus“ – pasakoja S. Juodviršis.

Deja, likus keliems ratams Simo tempas sumažėjo ir du priešininkai jį aplenkė, finišą Juodviršis pasiekė ketvirtas.

„Nežinau kas nutiko, kažkur dingo greitis tiesiosiose,“ – pasakoja Simas, „treniruočių metu tiesiosios gale pasiekdavau apie 155 – 156 km/h greitį, o finalinių važiavimų metu greitis nepakildavo daugiau nei 151 km/h. Atrodo nedaug, bet tų sekundžių dalių man ir pritrūko, kad atsilaikyčiau prieš varžovus“.

Antrame važiavime Simas ir vėl kovėsi dėl pirmų pozicijų, finišavo ketvirtas, bet teisėjai ir vėl lietuvį nubaudė už pernelyg karštą norą nugalėti. Rezultatas – penkios sekundės baudos ir tik dešimtoji vieta.

Pagrindiniame finale Simas startavo iš septintos vietos, aplenkė vieną varžovą ir finišavo šeštas.

Po trijų etapų Simas Juodviršis bendroje įskaitoje tarp 38 dalyvių užima penktąją vietą ir tik dviem taškais atsilieka nuo ketvirtoje vietoje esančio italo Francesco Celenta.

„Puikiai pažįstu šį sportininką. Važiuojam su juo vienoj komandoj. Šita trasa yra jo namų trasa, čia jis visada greitas, bet turėčiau jį aplenkti kituose etapuose“ – sako Simas Juodviršis.

Kitas „WSK Euro Series“ čempionato etapas vyks paskutinį gegužės savaitgalį Belgijos Genko mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją