„Varžybų datą derinome ne tik su Baltijos šalių, bet ir Belgijos, Olandijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir kitais automobilių ilgų nuotolių lenktynių organizatoriais“.

Taip sakė prestižiškiausias Baltijos regione lenktynes rengiančios bendrovės „Promo events“ direktoriaus pavaduotojas Darius Grinbergas. – Antras liepos savaitgalis nesutampa su kitų maratoninių varžybų FIA kalendoriuje datomis, todėl drąsiai galime teigti, jog jokios kitos lenktynės nesutrukdys geriausiems sportininkams ir komandoms atvykti į Palangą ir dalyvauti šioje šventėje“.

Tai iš tiesų nemenka dovana geriausiems šalies ir užsienio automobilių žiedinių lenktynių meistrams, iš anksto ir itin kruopščiai planuojantiems metų startus.

Iki šios dienos dalyvauti 1000 km lenktynėse Palangoje paraiškas jau pateikė 13 komandų. Pirmos į organizatorių kvietimą atsiliepė „Autoprizmės“, 222, „Automanų“, „Rimo“ ir kitos ekipos, kurių paraiškose lietuviams gerai pažįstamos ilgų nuotolių lenktynininkų Igorio Sidunovo, Lino Puzono, Andriaus Pankevičiaus, Audriaus Griciaus (222), Rimanto Blažulionio, Sauliaus Vitkausko („Rimo“) ir kitos pavardės.

„Mus ypač pradžiugino atšilę orai, raginantys pradėti tiesioginį pasirengimą lietuviškajam 1000 km maratonui“, - sakė „Sparti reklama Racing Team“ komandos vadovas Gediminas Kriaučiūnas. – Todėl šią savaitę baigiame tvarkyti visus organizacinius formalumus, o pirmadienį ketiname išvairuoti lenktynėms parengtą mūsų kovinį ginklą – „BMW 120D“, kurį lenktynėse kaip ir pernai vairuos Rimas Cesiulis, Marius Zaikauskas ir Donatas Kisielius“.

Komandos vadovas neslepia, jog po treniruočių gali būti priimtas sprendimas ekipą papildyti dar vienu sportininku, padėsiančiu siekti vietos ant nugalėtojų pakylos laiptelio.

Nepaisant to, kad varžybų paraiškose kol kas figūruoja tik lietuvių komandos, šiemet, pasak D. Grinbergo, jaučiamas didesnis užsieniečių dėmesys sporto fiestai Palangoje. Pernai iškovotą trofėjų ir absoliučių nugalėtojų titulą pasiryžę ginti Pietų Afrikos Respublikos sportininkai.

„Jau sulaukėme net kelių skambučių ir laiškų ir iš pernykščių antros vietos laimėtojų - Belgijos lenktynininkų Steve'o Vanbelingeno, Wardo Sluyso ir Marco Polando, kuriuos šiemet tikrai pamatysime Palangoje nusiteikusius siekti pergalės“, - sakė D. Grinbergas. – Susirašinėjame su Olandijos ir Liuksemburgo lenktynininkais, kurie lietuvišku maratonu, regis, sudomino ir 24 valandų lenktynių Barselonoje (Ispanija) ir Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) SP2 klasės nugalėtojus – „Equipe Verschuur“ komandos sportininkus, vairuojančius net 400 AG pajėgumą išvystantį „Renault Megane Endurance“ automobilį“.

1000 km lenktynės Palangoje – ne vien tik garsi toli už Lietuvos ribų greičio fiesta, tačiau ir ją lydinčios jau pamėgtos ir naujos atrakcijos. Ir šiemet čia lenktynių dienomis žiūrovai galės stebėti Mini žiedo ir drago, istorinių ir „Dzintara Volga“ automobilių batalijas, vietoje vienos dienos pernai, šiemet net dvi naujausią techniką ir greitį demonstruos „Porsche“ klubas Lietuva“ nariai ir klubo svečiai su išimtinai šios markės automobiliais, pernai sulaukusiais didžiulio dėmesio.

Beje, šiemet pirmą kartą žiūrovai galės laisvai patekti į lenktynių aistruolių paviljoną – kasmet šalia trasos išdygstantį 1000 kvadratinių metrų ploto „Lenktynių klubą“.

„Visi, įsigiję vos 10 litų kainuosiančius bilietus, galės patekti į visas žiūrovams skirtas zonas ir mėgautis visomis atrakcijomis bei renginiais, TV studijos įdomybėmis ir žinoma, garsiausių Lietuvos žvaigždžių koncertu“, - sakė D. Grinbergas.

Organizatorių garbės reikalas užtikrinti, kad 2013 metų lenktynės būtų dar įspūdingesnės ir pranoktų vykusias iki tol.

Siekti to varžybų rengėjus įpareigoja ir aukštas sporto vadybos asociacijos įvertinimas, kuriuo net dvejus metus iš eilės 1000 km lenktynės buvo pripažintos geriausiu sporto komunikacijos projektu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)