Lenktynės bus iš dviejų rungčių - sprinto ir slalomo. Dalyviai galės dalyvauti arba abejose, arba tik vienoje, kurią pasirinks. Dažniausiai didesnis dalyvių skaičius pasirenka sprinto rungtį. Jos metu, startuodami iš vietos, dalyviai turės kuo greičiau įveikti 3,4 kilometrų trasą. Joje yra ilgų tiesiųjų, kur galima išvystyti nemažą greitį. Tačiau organizatoriai labai rūpinasi dalyvių saugumu ir yra paruošę keturias greičio gesinimo zonas, kur po greitos tiesiosios dalyviai automobilio greitį turės sumažinti iki saugaus.

Slalomo rungtyje, kur trasos ilgis yra apie kilometrą, kur kas mažiau yra svarbi automobilio galia. Čia daug posūkių, o nugalėtoją lemia įgūdžiai ir vairavimo technika, todėl joje dalyvauja net ir su „šeimyniniais“ automobiliais važinėjantys vairuotojai.

Kad sulyginti visų dalyvių sąlygas jie yra suskirstyti į keturias klases, pagal jų varomas ašis ir automobilių paruošimą lenktynėms. Įprasti, gatvėmis važinėjantys automobiliai suskirstyti į varomus priekiniais, galiniais ir visais keturiais ratais. Dalyviai, važiuojantys su sportui ruoštais automobiliais, dalyvauja atskiroje „OPEN Sport“ klasėje.

Tikimasi, kad geras oras ir nemokamas renginys pritrauks ir didelį būrį žiūrovų. Jie galės ne tik stebėti renginį, bet turės ir kitokių pramogų. Savo pasirodymą surengs radijo bangomis valdomų modeliukų „drifto“ komanda, visų varžybų metu skambės muzika, kuria pasirūpins prodiuseriai Orfeo ir Eddy. Taip pat renginyje gėrimais vaišins „RedBull“ merginos.

Žiūrovų ir dalyvių mašinas vertins „Nemuno žiedo“ komanda, kuri gražiausiems automobiliams padovanos lipdukus su „Nemuno žiedo“ logotipu.

Renginys prasidės balandžio 14 dieną, 10:30 val. Dalyvių registracija – nuo 9 val. ryto.

Kiti čempionato renginiai vyks balandžio 21, 28, bei gegužės 19 dienomis. Organizatoriai tikisi, kad visi renginiai vyks pavasariniu oru ir pritrauks dar daugiau dalyvių negu analogiškos žiemos sezono lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją