M.Schumacheris vėl nedrįso lenktyniauti

Kartu su 33 lenktynininkais treniravosi ir Michaelis Schumacheris, tačiau daugkartinis F-1 čempionas lenktynėse dalyvauti nedrįso. Jis važiavo tik laisvose treniruotėse. „Šumio“ rato įveikimo laikai vis dar tolimi nuo lyderių, todėl vokietis nedalyvauja varžybose. Jam tai – būdas palaikyti gerą fizinę formą.

S.Juodviršiui – gera treniruotė

Tuo tarpu S. Juodviršiui „WSK Masters“ serijos lenktynės - tai puiki treniruotė prieš pagrindinį čempionatą. Mat S. Juodviršis šiais metais visą dėmesį skiria „WSK Euro Series“ čempionatui, kurio trečias etapas vyks toje pat trasoje po savaitės.

Kadangi komanda didelių tikslų nekėlė, S. Juodviršis turėjo progą išbandyti naują variklį.

„Per treniruotes sekėsi gerai, bet kuo toliau – tuo blogesnius laikus rodžiau, o kartas vis lėtėjo,“ – pasakojo S. Juodviršis.

Šiais metais lietuviui niekaip nesiseka susidraugauti su nauja technika, komanda nesuranda tinkamo reguliavimo, o variklius tenka keisti jau nebe pirmą kartą.

„Ši trasa ypač nedėkinga, nes kone 80 procentų sėkmės priklauso nuo gero variklio. Man patinka, nes yra kur įsibėgėti – posūkiai greiti. Tačiau, jeigu variklis neveikia tinkamai, pasiekti gero laiko neįmanoma,“ – sako S. Juodviršis.

Per treniruotes lietuviui sekėsi visai neblogai, jis važiavo lyderių tempu. Deja, finalų metu tempas sumažėjo. Nei viename iš atrankos ar kvalifikacijos važiavimų S. Juodviršiui nepavyko prasibrauti į pirmą dešimtuką, o viename iš važiavimų lietuvis gavo baudą.

„Startavau iš 19 vietos, bet jau po pirmo posūkio atsidūriau dešimtoje pozicijoje. Žinoma, teko nemažai pasistumdyti, bet teisėjai nubaudė tik mane – nutarė, kad dėl susistumdymų kaltas buvau aš vienas,“ – pasakojo S. Juodviršis.

Trasoje incidentų buvo kaip reta daug, lenktynių metu vyksta išties bekompromisė kova. Šios serijos lyderis, buvusio F-1 lenktynininko sūnus Maxas Verstapenas teisėjų taip pat buvo nubaustas net kelis kartus. Viename važiavime jo rezultatas buvo tiesiog anuliuotas dėl nesportiško elgesio trasoje.

„Tame važiavime viename posūkyje susikibo net šeši lyderiai, teko juos apvažiuoti per žolę. Šitas etapas kažkoks beprotiškas – visi kaip maži vaikai nepasidalina vietos“, – pasakojo lietuvis.

Pagrindinis tikslas – kitas savaitgalis

„Dabar svarbiausia susikaupti lenktynėms kitą savaitgalį. Jos vyks toje pat trasoje, tad praėjusios lenktynės man buvo puiki treniruotė. Labai tikiuosi, kad nepaves technika, nes nuo jos čia daug kas priklauso“, – sakė S. Juodviršis.

Kitą savaitgalį „Napoli Sarno“ trasoje vyks „WSK Euro Series“ čempionato lenktynės. Šiame čempionate vienintelis lenktyniaujantis lietuvis po dviejų etapų kol kas užima penktą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)