Spaudos konferencijoje dalyvavęs Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentas Gintaras Furmanavičius šias ralio varžybas įvardijo kaip pavyzdį kitiems penkiems šiemet vyksiantiems Lietuvos čempionato etapams.


‪‪„Džiugu, kad šiandien buvo konkurencija, tikiuosi tokia įtampa ir atmosfera bus ir kituose Lietuvos čempionato etapuose. Jau šis etapas parodė, kad nugalėtojai yra nenuspėjami ir laimėti gali visi“, – kalbėjo LASF prezidentas.

Dėl automobilio gedimo iš kovos jau pirmame greičio ruože pasitraukęs Benediktas Vanagas turėjo atsidurti žiūrovo kailyje. Jis teigė, kad noras, net ir po kankinančio Dakaro maratono, startuoti žiemos ralyje buvo didžiulis.

‪‪„Su seniai jaustu džiaugsmu šiandien ryte vilkausi lenktynininko aprangą, gaila, kad viskas taip greitai pasibaigė“, – kalbėjo B. Vanagas.

Vis dėlto apmaudą kompensavo ne tik įtempta kolegų kova, bet ir kylančia ralio žiūrovų kultūra.

„Mūsų žiūrovai ne tik tapo saugesni, bet ir daug originalesni. Smagu, kad žmonės sugalvojo į greičio ruožą atsitempti karštą kubilą ar apsirengia betmenu. Būtent jie kuria ralio atmosferą ir be jos lenktyniauti būtų kitaip”, – kalbėjo B. Vanagas.

Po pusės metų pertraukos ralyje startavęs Deividas Jocius pirmas įveikė 112 kilometrų apledėjusių žvyrkeliais. Patyręs nemažai nuotykių trasoje – praleidęs posūkį, prakirtęs padangą, o vėliau ir sulaužęs amortizatorių, jis per plauką - 1,1 sek. - aplenkė artimiausią persekiotoją – Dominyką Butvilą, praėjusiais metais šiame ralyje buvusiu greičiausiu tarp lietuvių.

Čempionui po ketverių metų pertraukos talkino į šturmano kėdę grįžęs Kastytis Torrau, bet panašu, kad seni įgūdžiai niekur nedingo.

‪‪„Tai yra, kaip važiuoti dviračiu – išmokęs nepamirši bet apie pergalę mes net negalvojome, o aš pats dirbau ir stengiausi ne tiek dėl savęs, kiek dėl Deivido. Norėjau, kad jis pagaliau laimėtų“, – pergalę kolegai skyrė K. Torrau.

Tikriausiai skaudžiausia, antra, vieta atiteko vienam jauniausių Lietuvos ralio pilotų D. Butvilui. Praėjusiais metais savo N4 klasėje tapęs čempionu šiemet sėdo į naują automobilį. Techniką lenktynininkui nepavyko prisijaukinti iki galo ir pergalė prasprūdo pro pirštus.

‪‪„Ralis Utenoje visada sudėtingas, tas antra vieta tenkina mūsų užsibrėžtus tikslus. Svarbiausia, kad turime stiprių ir greitų sportininkų, su kuriais įdomu lenktyniauti“, – trumpai kalbėjo D. Butvilas.

Prie aukščiausių apdovanojimų pripratęs Vytautas Švedas ‪‪„Halls Winter Rally“ turėjo tenkintis bronza, bet per daug nesikrimto ir papasakojo kas jo ekipažui pakišo koją šiame ralyje.

‪‪„Trečia vieta galbūt siekiamybė ir geras rezultatas daugeliui, bet mūsų ji neturėtų tenkinti, bet kova buvo gera ir varžovai stiprūs. Viena mūsų klaida kainavo bent 20 sekundžių ir kelias pušeles Utenos rajonui, bet pažadu, kad aš žalą atlyginsiu ir pasodinsiu kankorėžių“, – juokavo trečios vietos laimėtojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)