Kiekviename ralyje lenktynininkas savo vairavimo stiliumi ir charakterio savybėmis pavergia daugybės gerbėjų širdis, tačiau greitį mėgstantis sportininkas varžybas labai dažnai užbaigia pakelės grioviuose.

DELFI pakalbino D. Jocių įpusėjus varžyboms. Po šešių greičio ruožų sportininkas, tada dar pirmaudamas 13-a sekundžių, savo rezultato nesureikšmino ir toli į priekį nežiūrėjo.

‪„Nei prieš lenktynes, nei dabar nekeliu didelių tikslų. Svarbiausia finišuoti“, – kalbėjo sportininkas.

Lenktynininkas į vieną automobilį su šturmanu Kastyčiu Torrau sėdo po ketverių metų pertraukos, bet ilgai netruko atkurti senų įgūdžių.

‪„Su Kastyčiu bendrų treniruočių neturėjome, tik šiek tiek kartu pasivažinėjome, o dabar per lenktynes pradėjome po truputį justi bendrą ryšį“, – DELFI teigė D. Jocius.

Varžybų metu dalyvių rokiruotė nesikeitė, todėl, nors ir demonstruodamas geriausią laiką, lenktynininkas vis tiek startuoja iš savo pradinės – 15-os pozicijos. Sportininkas to, kad nuolat reikia minti ant kulnų kitiems ir veidrodėliuose nemato jį besivejančių, nesureikšmino.

„Rytą galvojome, kad tokia starto tvarka gali turėti įtakos. Pirmus greičio ruožus važiavome lėčiau nei varžovai, bet, pravalius kelią ir greičio ruožus važiuojant po antrą kartą, pradėjome visus lenkti“, – DELFI pasakojo D. Jocius.

D. Jocius prieš lenktynes iš kolegos lenktynininko Ramūno Čepkausko išsinuomojo galingesnį „Mitsubishi Lancer EVO IX” automobilį, todėl teigė, kad reikia svetimą techniką saugoti ir vairuoti atsargiai.

„Streso nejaučiu ir į startą važiuoju išsišiepęs. Svarbiausia automobilį grąžinti sveiką, nes pinigai dideli ir Ramūnas gali užpykti“, – juokėsi lyderis.

Ralio lyderių rezultatai:

1. Deividas Jocius ir Kastytis Torrau - „Mitsubishi Lancer Evo IX“ - 01:10:08.1/vidut. greitis - 95.82 km/h;

2. Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius - „Mitsubishi Lancer Evo X“ - 01:10:09.2/atsilieka +00:01.1/95.79 km/h

3. Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas - „Mitsubishi Lancer Evo X“ - 01:10:15.5/+00:06.3/95.65 km/h.

Turite nuotraukų iš ralio? Siųskite jas el. paštu pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją