Kad žiemos ralyje netrūktų įspūdžių, organizatoriai kaip ir kasmet rūpinasi trasomis bei specialiai žiūrovams skirtomis vietomis, kuriose bus įrengta įvairių patogumų – tarp kurių ir dideli laužai dviejose didžiausiose žiūrovų zonose. Vis dėlto dalis greičiausios žiemos šventės organizacinių darbų atitenka ir žiūrovams, tarp kurių svarbiausi – kelionės maršruto planavimas ir tinkama apranga.

Jei kasdienė žieminė apranga nėra per šalta lauke būnant trumpą laiką, tai laukiant greičio ruožo starto apsivilkus kasdieniškai gali būti per šalta. Patyrę žiemiškų pramogų gerbėjai žino, kad nieko nėra geriau už specializuotą terminę aprangą, kuri ne tik puikiai sulaiko šilumą, tačiau ir leidžia kūnui kvėpuoti.

Visgi, toks komplektas parduotuvėje atsieis nepigiai, todėl dauguma ralio žiūrovų ją kompensuoja papildomu aprangos kiekiu. Iš daugiau sluoksnių susidedanti apranga galbūt nėra patogiausia, tačiau nuvykus į greičio ruožą atsiperka su kaupu.

Kadangi ralio stebėti vykstama nuosavais automobiliais – pravartu įsidėti aprangos papildomai. Ji neužims labai daug vietos, tačiau gali praversti pervertinus savo rūbų galimybes. Netinkamai apsirengus dažniausiai pirmi tai pajunta kojų ir rankų pirštai. Todėl svarbu su savimi pasiimti labai šiltas pirštines bei gerus vandens nepraleidžiančius žieminius batus, į kuriuos įsidėti šiltus vitpadžius. Taip pat specialistai rekomenduoja, šaltą žiemos dieną ilgai leidžiant laiką lauke, rankas bei veidą gerai išsitrinti labai riebiu veidui ir rankoms skirtu kremu.

Labai veiksmingos ir kitokios priemonės, pavyzdžiui, prieš einant į lauką pravartu pavalgyti, o su savimi vertėtų turėti karštos arbatos arba kavos.

Tad laukiame visų sausio 26 dieną (šeštadienį), kas neabejingi automobiliams, greičiui bei geroms snieguotoms emocijoms. Šeštadienį visi keliai ves į Utenos apylinkes – į vienintelį žiemos ralį „Halls Winter Rally 2013“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)