Utenoje be greičiausių Lietuvos ekipažų norą startuoti pareiškė dalyviai iš Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Suomijos, Čekijos, Italijos bei Rusijos.

Pasak ralio koordinatorės Miglės Juškaitės-Žalnierukynienės, greičiausiai dar nebuvo tokio ralio per visą Lietuvos čempionato istoriją, kuriame pamatytume šitokį margaspalvį dalyvių parką, o dalyvius iš Čekijos ar Italijos pamatysime pirmąkart.

„Džiaugiamės, jog ekipažai iš užsienio puikiai žino „Halls Winter Rally“ ir atvyksta dalyvauti viename iš techniškiausių Baltijos šalių ralių. Kadangi šių metų Latvijos ralio čempionate ir taip suplanuoti net trys etapai, todėl šiais metais dalyvių iš kaimyninės šalies yra gerokai mažiau. Vis dėlto, žiūrint per svečių iš užsienio prizmę, esame patenkinti, kad susidomėjimas renginiu geografiškai yra labai išplėtotas. Kaip ir kiekvienais metais, būsime Lietuvos ralio ambasadoriais ir sieksime, kad užsienio dalyviai iš Utenos išsivežtų kuo geriausius įspūdžius, o ateityje užsieniečių Lietuvos etapuose tik daugėtų“, - teigė viena iš organizatorių ir Lietuvos automobilių sporto federacijos Ralio komiteto narė – Miglė Juškaitė-Žalnierukynienė.

„Halls Winter Rally 2013“ žiūrovai išvys Lietuvos ralio čempionato lyderių ir užsienio ekipažų kovą. Rimtais pretendentais pakovoti dėl pergalės yra Lietuvos ralio čempionai: Dominykas Butvilas, Vytautas Švedas, svečias iš Latvijos Janis Feldmanis, taip pat tradiciškai greiti turėtų būti Martynas Samsonas, Martynas Samuitis, Ramūnas Čapkauskas, Giedrius Notkus, Deividas Jocius ir kiti. Lietuvoje dar nematytą „Subaru Impreza WRC“ ketina vairuoti ir pats ralio organizatorius – Benediktas Vanagas.

Dviem ratais varančių automobilių įskaitoje publikos simpatijas bandys užkariauti Dovilas Čiutelė, vairuojantis legendinį „VAZ 2105 VFTS“, taip pat „BMW M3“ pilotuosiantis Karolis Raišys, kuriems konkurenciją sudarys Justas Tamašauskas, Remigijus Veikalas, Jonas Pipiras, Ignas Taletavičius, svečiai iš užsienio – suomis Jari Jaakkola, lenkas Tomasz Kasperczyk bei kiti greiti ekipažai.

Greičiausia žiemos švente tituluojamas „Halls Winter Rally 2013“ vyks šių metų sausio 26 dieną, šeštadienį, Utenos apylinkėse. Startavęs Visagine, o vėliau persikėlęs į Utenos regioną, šiemet „Halls Winter Rally 2013“ minės penkerių metų jubiliejų.

Naujausią informaciją apie būsimą renginį galima sekti www.hallswinterrally.lt puslapyje bei renginio socialinio „Facebook“ puslapio profilyje „Winter Rally“. Oficialus renginio tinklalapis: www.hallswinterrally.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)