Pirma J.Gelžinio pergalė „Porsche Carrera“ taurės etape

Dar priešpaskutinėse lenktynėse „Silverstone National“ trasoje Michaelas Meadowsas užsitikrino 2012 metų „Porsche Carrera Cup GB“ nugalėtojo vardą, tad 19-as ir 20-as etapai turėjo išaiškinti likusius prizininkus. Antroje vietoje buvo Benas Barkeris (252 taškai), trečioje - Samas Tordoffas (236 taškai), ketvirtoje - J. Gelžinis (235 taškai), penktoje – Rory Butcheris (225 taškai).

Per du savaitgalio etapus maksimaliai galima iškovoti 44 taškus (20 taškų už pergalę etape, po 1 tašką už „pole-position“ ir greičiausiai lenktynių metu įveiktą ratą). Taigi visi šie dalyviai, įvairiai susikilosčius aplinkybėms, pretendavo į prizines vietas.

Per kvalifikacinius važiavimus niekam vilčių nepaliko J. Gelžinis, abejoms lenktynėms iškovojęs pirmas starto pozicijas. Jo pagrindiniai konkurentai buvo netoliese: B. Barkeris startavo atitinkamai iš 4-os ir 3-ios, R. Butcheris – iš 3-ios ir 5-os, S. Tordoffas – iš 5-os ir 2-os vietų.

Pirmose lenktynėse J. Gelžinis užtikrintai nugalėjo, S. Tordoffą ir R. Butcherį aplenkęs 14,42 ir 18,045 sek. bei įveikęs greičiausią ratą. Tai buvo pirma „Juta Racing“ komandos atstovo pergalė per trejus dalyvavimo „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynėse metus.

„Aš būčiau labai nusivylęs, jeigu šį sezoną nebūtų pavykę nugalėti. Automobilis buvo puikiai sureguliuotas šlapiai trasai ir tuo pavyko pasinaudoti“, - po finišo komentavo J. Gelžinis.

Paskutinėms lenktynėms J. Gelžinio automobilis buvo „apautas“ naudotomis padangomis, mat atrodė, kad trasa jau buvo pakankamai apdžiūvusi. Deja, nebuvo įvertinta, jog trasos dalyje, kuri vingiavo miško zonoje, asfaltas buvo dar visiškai šlapias. Puikiai startavęs į priekį įsiveržė S. Tordoffas, o jau antrame rate su padangų sukibimo problemomis susidūręs J. Gelžinis stabdymo metu į priekį praleido dar ir B. Barkerį. Lenktynių metu mūsiškis neturėjo greičio ir finišą pasiekė tik dešimtoje vietoje.

2012 metų „Porsche Carrera Cup GB“ nugalėtojas M. Meadowsas („Redline Racing“) galutinėje įskaitoje iškovojo 320 taškų. Antrą vietą užėmė B. Barkeris („Parr Motorsport“) - 282 taškai, o trečią – Samas Tordoffas („Team Parker Racing“) – 274 taškai. J. Gelžinis („Juta Racing“) šiemet užėmė ketvirtą vietą – 259 taškai (2010 metais lietuvis buvo dešimtas, 2011-ais – šeštas).

Vos keliose lenktynėse dalyvavęs T. Barštys su 4 iškovotais taškais galutinėje įskaitoje užėmė 24-ą vietą, o „ProAm2“ (mėgėjų) kategorijoje – trečią.

Debiutiniame „Renault Clio“ taurės sezone I.Gelžinis užėmė 10-ą vietą

„AirAsia Renault Clio Cup UK“ dalyviams „Brands Hatch GP“ trasoje buvo 15-as ir 16-as etapai. I. Gelžinis lenktynėse užsitikrino 16-ą ir 14-ą starto pozicijas, o T. Barštys jaunesnysis – 21-ą ir 22-ą vietas.

Pirmose lenktynėse viltis kovoti dėl D. Britanijos „Renault Clio“ taurės sukomplikavo triskart nugalėtojas Paulas Rivettas, kuris dėl automobilio gedimo nepasiekė finišo. Devintą vietą užėmusio pirmenybių lyderio Jacko Goffo persvara prieš antroje vietoje buvusį P. Rivettą išaugo iki 15 taškų. Etapą laimėjo Stefanas Hodgettsas, o „Juta Racing“ atstovai I. Gelžinis ir T. Barštys j. atitinkamai užėmė 10-ą ir 21-ą vietas.

Paskutiniame etape mūsiškiai irgi neįvertino situacijos dėl trasos drėgnumo, tad finišo linija buvo kirsta toli nuo lyderių: I. Gelžinis užėmė 15-ą, o T. Barštys – 18-ą vietas.

Vėl nugalėjo S. Hotgettsas, J. Goffas ir P. Rivettas finišavo atitinkamai 6-oje ir 8-oje vietose.

2012 metų „AirAsia Renault Clio Cup UK“ galutinėje įskaitoje triumfavo J. Goffas („Team Pyro“) – 373 taškai. Antras liko P. Rivettas (PER HIRE/SVE) – 354 taškai, trečias – Jamesas Dixonas („Total Control Racing“) – 330 taškų.

Šiose pirmenybėse debiutavusi „Juta Racing“ komanda įvykdė numatytus planus. Lig šiol kartingo sporte žinomas I. Gelžinis galutinėje įskaitoje užėmė 10-ą vietą (152 taškai) bei iškovojo trečią vietą naujokų taurės („Rookie Cup“) įskaitoje.

Automobilių sporte debiutavęs T. Barštys j. tarp 30-ies taškus iškovojusių lenktynininkų liko 22-oje vietoje (47 taškai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją