Permainingas J. Gelžinio savaitgalis

Šiame labai specifiniame Didžiosios Britanijos autodrome galimi net 13 trasos variantų, o dauguma lenktynių vyksta vadinamajame „Super Sportscar Circuit“ žiede, į kurį, žinoma, įtrauktas ir pagrindinės ovalo trasos (vienos iš dviejų, esančių Europoje) labai greitas kairysis posūkis.

„Porsche Carrera“ taurės dalyviams pirmos laisvos treniruotės vyko ant sausos dangos, antros – ant šlapios. Jose puikiai pasirodė „Juta Racing“ komandos atstovas J. Gelžinis, nusileidęs tik Benui Barkeriui. Taip pat neblogai susiklostė ir kvalifikaciniai važiavimai, kuriuose lietuvis 15-am etapui iškovojo antrą, o 16-am etapui – ketvirtą vietas. Abu kartus pirmavo B. Barkeris, pirmenybių lyderis Michaelas Meadowsas užsitikrino atitinkamai ketvirtą ir antrą vietas, trečią starto vietą abejose lenktynėse užėmė Rory Butcheris.

Pirmos lenktynės vyko idealiai, nors B. Barkeris ir bandė atitrūkti nuo antru važiavusio J. Gelžinio. Abu šie lenktynininkai buvo greitesni už konkurentus. Penktą kartą šį sezoną antrą vietą užėmęs J. Gelžinis nuo nugalėtojo atsiliko 2,93 sek., o trečias finišavęs M. Meadowsas – 5,436 sek. Po šio etapo J. Gelžinis vėl buvo susigrąžinęs antrą poziciją bendrojoje pirmenybių įskaitoje.

Antros lenktynės vyko per lietų. „Prieš startą padarėme keletą pakeitimų automobilyje. Manėme, kad bus geriau, tačiau gavosi taip, kad Jonui visiškai „nesivažiavo“. Galbūt suklydome parinkdami ir padangų slėgį“, - apie ne itin sėkmingą antrą važiavimą pasakojo „Juta Racing“ komandos vadovas Audrius Gelžinis.

J. Gelžinis finišą pasiekė tik aštuntas, o vėl triumfavo (jau ketvirtą etapą iš eilės) B. Barkeris, aplenkęs R. Butcherį ir M. Meadowsą. Po 16-os Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės etapų užtikrintai pirmauja M. Meadowsas („Redline Racing“) – 271 taškas. Įdomu tai, kad lyderis net aštuoniuose pastaruosiuose etapuose nesugebėjo iškovoti pergalės, tačiau stabiliai renka taškus ir toliau didina persvarą nuo artimiausių varžovų, kurie nuolat keičiasi.

Į antrą vietą pakilo B. Barkeris („Parr Motorsport“) – 217 taškų. Samas Tordoffas („Team Parker Racing“) nukrito į trečią vietą – 215 taškų. Ketvirtą vietą užima J. Gelžinis – 210 taškų, o prie mūsiškio priartėjo Rory Butcheris („Celtic Speed“) – 196 taškai.

Iki „Porsche Carrera“ taurės pabaigos liko du lenktynių savaitgaliai (4 etapai), tad visa kova dėl prizinių vietų prasidės iš naujo.

Geriausių rezultatų pakartojimai „Renault Clio“ taurėje

„Juta Racing“ atstovai I. Gelžinis ir T. Barštys jaunesnysis neturėjo normalių treniruočių: tai lijo, tai vėl buvo sausa. Tai atsiliepė ir kvalifikaciniuose važiavimuose, kuriuose I. Gelžinis užsitikrino 18-ą ir 15-ą vietas, o T. Barštys j. abejose lenktynėse turėjo startuoti iš paskutinės - 21-os - vietos. „Pole-position“ abejoms lenktynėms iškovojo „Renault Clio“ taurės lyderis Jackas Goffas.

Nepaisant ne itin optimistiškos pradžios, pirmos lenktynės sausu oru lietuviams susiklostė labai sėkmingai. Tiek Ignas, tiek Tautvydas nuolat kilo į viršų ir finišavo atitinkamai 7-oje bei 14-oje vietose. I. Gelžinis pakartojo geriausią savo rezultatą, pasiektą „Thruxton“ trasoje, o T. Barštys j. – „Oulton Park“ trasoje. Nugalėjo paskutiniame rate J. Goffą aplenkęs triskart „Renault Clio“ taurės laimėtojas Paulas Rivettas.

Antrų lenktynių startas per lietų prasidėjo po kelių ratų pasitraukus saugos automobiliui. Mūsiškiai vėl važiavo labai neblogai, nors rezultatai šį kartą buvo kiek žemesni: I. Gelžinis finišavo 10-as, o T. Barštys j. – 16-as. Ir vėl nugalėtoju tapo P. Rivettas, aplenkęs J. Goffą. Įdomu tai, kad pastaruosius keturis etapus J. Goffas startavo iš „pole-position“, o nugalėjo būtent P. Rivettas, kuris sparčiai mažina atsilikimą nuo lyderio.

Po 12-os „Renault Clio“ taurės etapų vis dar pirmauja J. Goffas („Team Pyro“) – 311 taškų. Antrą vietą užima P. Rivettas (PER HIRE/SVE) – 296 taškai, trečią – Jamesas Dixonas („Total Control Racing“) – 242 taškai.

Į 11-ą vietą iš 13-os pakilo I. Gelžinis – 106 taškai, į 22-ą iš 24-os – T. Barštys j. – 44 taškai. Naujokų taurės įskaitoje („Rookie Cup“) abejose lenktynėse I. Gelžinis užėmė trečias vietas ir po 12 etapų taip pat pakilo į trečią vietą.

Artimiausios „Porsche Carrera Cup GB“ bei „AirAsia Renault Clio Cup UK“ lenktynės įvyks „Silvestone National“ trasoje spalio 6-7 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)