Be galo didelės aistros virė „BMW Formulėje Mini“, kur lenktyniauja 7-12 metų sportininkai. Kasparas Mičiūnas po penkių etapų jau buvo beveik užsitikrinęs čempiono vardą, tačiau taip lengvai paskutinio etapo nugalėtojo vardo nebuvo pasiryžęs atiduoti. Bet ne mažiau motyvacijos pergalei turėjo ir Ignas Kaselis, bei Tomas Vaitekūnas, kovoję dėl antros bendros įskaitos vietos. Pergalė finale I. Kaseliui leido užimti antrą vietą sezono įskaitoje, o T. Vaitekūnas džiaugėsi trečia vietą etape ir sezone. 7-9 metų sportininkų įskaitoje nugalėjo I. Kaselis, antras buvo T. Vaitekūnas, trečias – Dominykas Rutkauskas.

Ne mažiau įtemptas scenarijus susiklostė „Mini 60“ klasėje, kurioje lenktyniauja trys buvę „BMW Formulės Mini“ sportininkai. Čempiono vardą jau užsitikrinęs Justas Jonušis lenktynes pradėjo iš trečios starto pozicijos, tuo tarpu dėl vicečempiono vardo kovoję Gustas Grinbergas ir Kasparas Vaškelis jau kvalifikacijoje parodė, kad nei vienas nelinkęs nusileisti. Lenktynėse nugalėjo ir Lietuvos čempionu tapo J. Jonušis, antroje vietoje finišavo ir vicečempiono titulą užsitikrino G. Grinbergas. Pirmą kartą savo karjeroje trečia vieta etape džiaugėsi Silvesteris Aleksejevas, o K. Vaškelis išsaugojo trečią bendros įskaitos vietą.

Dar vienoje jauniausių lenktynininkų klasėje – „Micro Raket“, pergalę lenktynėse šventė Ąžuolas Eidukas, taip pat tapęs ir vicečempionu. Čempionato lyderis Dovydas Najus liko ketvirtas, tačiau šventė pergalę bendroje įskaitoje. Dovydas Jonaitis iškovojo antrą vietą lenktynėse ir trečią – čempionate. Pirmą kartą prizine vieta džiaugėsi trečioje vietoje finišavęs Matas Sidekerskis.

„Rok Junior“ klasėje lenktynėse pergalę šventė Jevgenijus Fedorenka, antras Buvo Ignas Dagilis, o trečias - Lukas Stanevičius. Čempionato įskaitoje nugalėjo I. Dagilis, antrą vietą iškovojo J. Fedorenka, trečią – L. Stanevičius.

„Rok“ klasėje Vilniuje greičiausias buvo vicečempionu tapęs Evaldas Dzialtuvas. Antroje vietoje finišavo į kartingo lenktynes sugrįžęs Ignas Gelžinis. Trečią vietą čempionate ir lenktynėse šventė Vitalijus Ivickis. „Rok“ klasės Lietuvos čempionu tapo Paulius Paškevičius.

P. Paškevičius nugalėjo ir KZ2+ lenktynėse bei čempionate. Ignas Misevičius bei Simas Tankevičius užėmė antrą bei trečią vietas.

„Open 125 Junior“ lenktynėse pirmą kartą nugalėjo Andrejus Apočkinas. Čempionate nugalėjo Michailas Blinovas, antras liko Martynas Udras, o trečias – Simonas Draukšas. „Open 125 Senior“ ir lenktynėse, ir čempionate pergalę šventė Andrejus Korotinas. Vicečempione tapo Erika Kuznecova, trečią vietą užėmė Darja Kušnarenko.

„Retro kart“ lenktynėse nugalėtoju tapo Rytis Gumauskas, antroje vietoje finišavo Andrius Grigaitis, o trečioje – Paulius Gražulis.

Visi nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti daugybe vertingų prizų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją