Šiemet iškovojęs Europos čempiono titulą bei laimėjęs WSK Euro serijos varžybas S. Juodviršis Italijoje buvo vadinamas vienu iš pasaulio taurės favoritų. Juo labiau, kad ir rezultatai atrankos važiavimuose bei kvalifikacijoje kalbėjo patys už save: lietuvio laikai visada būdavo pirmame penkete.

Klaipėdos „RKV-racing“ komandos narys S. Juodviršis Italijos kartodromuose praleidžia daug laiko, puikiai pažįsta šios šalies pajėgiausius kartingo lenktynininkus, o ir lietuvio reputacija Italijoje – nepriekaištinga. Simą ir komanda, aprūpinanti lietuvį naujausia technika, vertina dėl greitos orientacijos ir puikios adaptacijos bet kurioje trasoje, didžiulės patirties, kovingumo ir profesionalumo.

Pasaulio taurės varžybose daugiausia buvo būtent Italijos kartingo meistrų. Tuo stebėtis nereikėtų – italai labai mėgsta šią sporto šaką. O apie sportininkų lygį kalba tas faktas, kad atrankos važiavimuose arba kvalifikacijoje į 1 sekundę „telpa“ daugiau nei 20 sportininkų rezultatai.

S. Juodviršis (galbūt ir kai kurie kiti lenktynininkai) tikėjosi, kad per finalo lenktynes trasą sudrėkins lietus: sinoptikai iš pradžių buvo žadėję lietų, tačiau jis labai nestipriai palynojo tik per KZ1 klasės treniruotes, visą ilgą lenktynių savaitgalį buvo sausa ir šilta.

Stabiliai važiavęs atrankos varžybose S. Juodviršis tikėjosi, kad ir kvalifikacijoje užims vietą lyderių grupėje. Tačiau paradoksalu: prieš kvalifikaciją daugelis geriausius rezultatus demonstravusių sportininkų susimontavo naujas padangas ir... rezultatai suprastėjo. Deja, pajėgiausias Lietuvos lenktynininkas irgi buvo tarp jų.

Kovotojo charakterį Simas demonstravo pusfinalyje: pagirtinai startavęs jis jau į pirmą posūkį įvažiavo trečias. Tačiau kartingas – nenuspėjama sporto šaka, čia dažnai sėkmę nuo nesėkmės skiria net ne centimetrai, o milimetrai... Varžovai stumtelėjo Simo kartą, lenktynininkas kelioms sekundėms išslydo už trasos ribų, bet tai buvo lemtinga nesėkmė. „Tai Lietuvai kainavo pasaulio taurės varžybų medalį“, - žodžių į vatą nevyniojo Lietuvos kartingo federacijos atsakingas sekretorius Andrius Teriochinas.

Vis dėlto iš pasaulio taurės varžybų daugkartinis Lietuvos čempionas parsivežė 11-ą vietą. Pasaulio čempionu tapęs britas Jordonas Lennoxas-Lambas – tikrai įveikiamas varžovas, S. Juodviršis jį ne sykį yra aplenkęs.

Aišku, galimybių atsirevanšuoti dar bus: spalio pradžioje laukia WSK taurės finalo etapas, o spalio pabaigoje Italijos Lonato mieste pajėgiausi KZ2 klasės pasaulio kartingo meistrai susirungs „Bridgestone“ taurės varžybose.

Šiemet pasiekęs ne vieną solidžią pergalę S. Juodviršis kitą sezoną jau gali būti priverstas persėti į dar brangesnę ir prestižiškesnę KZ1 klasę: tarptautinė CIK FIA federacija lenktynininkus, triumfavusius pasaulio ar Europos čempionatuose, išskiria į elitinę grupę, kuri priversta palikti KZ2 klasę.

Tačiau Italijos „Energy Corse“ komanda tikisi, kad Lietuvos lenktynininkas ir ten bus tarp lyderių. Per kelis pastaruosius sezonus S. Juodviršis užsitarnavo itin greito ir profesionalaus sportininko vardą. Techninį palaikymą lietuviui užtikrinantys italai tikisi, kad jų ekipos narys pergalėmis dar tikrai nudžiugins.

O Simo pėdomis seka ir dar vienas pasaulio taurės varžybose dalyvavęs Lietuvos atstovas: Paulius Paškevičius neprasimušė į pagrindinį finalą, tačiau B finale irgi buvo 11-as. Tokio rango varžybų debiutantui rezultatas išties geras ir teikiantis vilčių ateičiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją