„Nei viename iš divizionų čempiono vardo neiškovojo lyderių pozicijas iki tol turėję sportininkai. Auksą visi nugalėtojai išplėšė tik finalo kovos metu, o tai tik dar kartą įrodo, koks sunkiai prognozuojamas yra automobilių sportas. Net ir pasitelkus matematinius skaičiavimus negali būti tikras dėl galutinio rezultato“, - komentavo LASF generalinė sekretorė Rasa Jakienė.

Kazimieras Gudžiūnas ir Arvydas Galinis 1-ame divizione galutinėje įskaitoje surinko po 46 taškus. Tačiau Vilkyčiuose iškovota pirma vieta pergalę čempionate lėmė ASK „Auto-Technoma“ atstovaujančiam A. Galiniui su „Ford Focus“. Keturis kartus Lietuvos čempiono titulą praeityje iškovojusiam K. Gudžiūnui („Ford Puma“) atiteko antra vieta, o trečias liko 35 taškus pelnęs Vitalijus Plastininas („Ford Puma“).

Dar aršesnė kova dėl aukso virė gausiausiame dalyvių skaičiumi 1A divizione. Prieš finalo etapą pirmose šešiose vietose buvusių lenktynininkų rezultatai skyrėsi vos vienu tašku. Įveikęs rimčiausiais pretendentais į nugalėtojus laikytus latvį Reinį Nitišą („Peugeot 206”) ir Ernestą Staponkų („VW Polo“), pergalę Vilkyčių trasoje išplėšė ir Lietuvos čempiono vardą iškovojo Vainius Žulys. ASK „Mažeikiai“ sportininkas, lenktyniaujantis „VW Polo“, surinko 46 taškus ir trečius metus iš eilės įrodė esąs geriausias divizione.

Po 44 taškus sukaupė net trys 1A diviziono sportininkai: R. Nitišas, Kasparas Navickas ir E. Staponkus, pasidalinę antra – ketvirta vietomis. Didžiausiu šių metų čempionato atradimu galima vadinti šiemet jame debiutavusį K. Navicką („Škoda Fabia RS1600“). Finale, net 16-os metų dar neturintis lenktynininkas, aplenkė labiau patyrusį E. Staponkų ir iškovojo čempionato bronzą.

Viena iš Lietuvos automobilių ralio kroso čempionų taurių iškeliaus į Latviją. 4-o diviziono auksas šiais metais atiteko Mariui Locmeliui („Peugeot 206”), aplenkusiam Petrą Bartkų, atstovaujantį „Motorsport.lt“ komandai ir Modestą Juodpusį iš ASK „Mažeikių“ ekipos.

Komandų įskaitoje stipriausi buvo Šilutės rajono automobilių sporto klubo „Vilkyčiai“ lenktynininkai. Nors finalo etapo metu klubo atstovai ir neiškovojo nei vienos pirmos vietos, jų pelnytų taškų pakako tam, kad išsaugotų pirmą vietą. Antra vieta atiteko ASK „Mažeikiai“ atstovams, o trečioje vietoje – ASK „Auto-Technoma“ komanda.

Lietuvos automobilių ralio kroso čempionato nugalėtojai tradiciškai bus apdovanoti LASF sezono uždarymo renginyje, kartu su kitų automobilių sporto šakų čempionatų prizininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)