Ralis kartu yra ir Lietuvos automobilininkų sąjungos rengiamo ralio „LAS taurė 2012“ trečiojo etapo varžybos.

Prie starto linijos Rotušės aikštėje išsirikiavę per 120 ralyje dalyvaujančių lenktynininkų iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Izraelio ir Jungtinių Amerikos Valstijų, varžybų organizacinio komiteto nariai, teisėjai, sporto veteranai ir būrys kauniečių aplodismentais sutiko prezidentės sveikinimą ralio dalyviams, kurį perskaitė renginį vedęs organizacinio komiteto narys Juozas Mažeikis.

Nors jau pernai pažymėtas garbingas ralių „Aplink Lietuvą“ 80-metis, tačiau šiemetinis ralis tik dvidešimtasis jų istorijoje. Planuota ralius „Aplink Lietuvą” rengti kasmet, tačiau prieškario metais įvyko tik trys raliai (1931, 1932 ir 1937m.).

Kartu su šalies nepriklausomybės atstatymu veiklą atkūrusio LAK pastangomis, lygiai po 65 metų, prabėgusių nuo pirmojo, vėl buvo atgaivinti raliai „Aplink Lietuvą”.

Nuo 1996 metų dabar jie vyksta kasmet, o ralio istoriją turtina naujos tradicijos. Nuo 1996-ųjų kartu su sportininkais profesionalais bei mėgėjais ralio trasose varžosi ir žmonės su negalia.

Apie seniausią šalyje ralį, nuo kurio ištakų skaičiuojama Lietuvos automobilių sporto istorija, linkėdami kuo geriausios sėkmės jubiliejinio, dvidešimtojo ralio „Aplink Lietuvą“ dalyviams, šeštadienį Rotušės aikštėje kalbėjo Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, lenktynes rengiančio LAK garbės prezidentas Stasys Brundza ir prezidentas Aleksandras Remiševskis, Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius, LASF viceprezidentas Rolandas Dovidaitis ir kiti.

Šiemetinio ralio dalyviams, besivaržantiems dėl Prezidentės taurės, teks įveikti asfalto ir žvyro keliais besitęsiantį 1060,8 km maršrutą su 21 papildomų rungčių ruožu, kurių bendras ilgis 172,9 km. Varžybos vyksta septyniolikos miestų ir rajonų teritorijose, kur greituminius ruožus pakeitė tikslaus pravažiavimo ir laiko normų rungtys.

Nors raliui „Aplink Lietuvą“ startas oficialiai duotas šeštadienį, tačiau jo dalyviai sportines batalijas pradėjo penktadienį, kai prologo varžybos nusidriekė per Kauną link Alytaus ir po jų apylinkėse esančias trasas.

Bene rimčiausią paraišką iškovoti Prezidentės taurę po pirmosios dienos varžybų pateikė lyderiais tapęs Sauliaus Andriulio ir Manto Grigaičio ekipažas, vairuojantis „Mitsubishi Colt“ automobilį.

Tik 8,7 sek. lyderiams pralaimi „Subaru Impreza“ vairuojantys Tomas Ramanauskas su Vytautu Kazeliūnu, o trečioje vietoje esantys Karolis Balčiūnas su Simonu Bieliausku („Volkswagen Golf“) nuo lyderių atsilieka 13,2 sek.

Lietuvos Respublikos Prezidentės D. Grybauskaitės taurės, kuri pagal šių varžybų nuostatus bus įteikta bendrosios automobilių įskaitos nugalėtojams, savininkai paaiškės sekmadienį, rugpjūčio 26 d. 17.00 val. Vilniuje, S. Daukanto aikštėje šalia Prezidentūros, kur finišuos šis ralis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)