Lenktynės penktadienį prasidėjo Zarasuose. Miesto ruožą ekipažai įveikė du kartus: po pirmo lyderiu tapo K. Koitla, kuris minimalią persvarą išsaugojo iki vidurnakčio, kai pirma varžybų diena baigėsi greičio ruožu Zaraso ežero saloje.

Antrą penktadienio greičio ruožą laimėjo Martyno Samsono ekipažas („Subaru Impreza“), trečią ir ketvirtą – Dominykas Butvilas („Mitsubishi Lancer EVOX“).

Visą laiką labai arti lyderių buvo Saulius Girdauskas. Patyręs sportininkas, kuris su šturmanu iš Ukrainos Adrianu Aftanazivu važiuoja „Škoda Fabia WRC“ automobiliu, šį sezoną laimėjo trejas paskutines lenktynes. S. Girdausko ekipažas kol kas užima ant vietą bendroje įskaitoje ir nuo lyderių jis atsilieka tik 0,5 sek.

Martynas Samsonas

Trečias rikiuotėje - D. Butvilo ekipažas (pralaimi 5,3 sek.). Netikėtumu derėtų vadinti ketvirtą Mindaugo ir Arūno Daunoravičių ekipažo („Mitsubishi Lancer EVO IX“, atsilieka 7,3 sek.) vietą.

M. Samsonas kol kas penktas (9,2 sek.), latvis Janis Feldmanis (10,4 sek.) yra šeštas, o 2010 ir 2011 metų ralio laimėtojas Vytautas Švedas užima septintą vietą (10,6 sek.)

Saulius Girdauskas trasoje

Tarp dviem ratais varomą techniką vairuojančių sportininkų pirmauja latvis Janis Vorobjovas. Šiemet jis vairuoja BMW M3. Iš lietuvių šioje grupėje pirmauja Karolis Raišys („Honda Civic“).

Šeštadienį visi ekipažai (kovą tęsia 64 ekipažai) turės įveikti dar 11 greičio ruožų.

Po pirmų trijų greičio ruožų tarp 73 startavusių ekipažų bendroje įskaitoje greičiausias buvo S. Girdausko ir ukraniečio Adriano Aftanazivo ekipažas „Škoda Fabia WRC“. Jie tris greičio ruožus buvo įveikę per 8 min. 16,6 sek.

Prieš pat lenktynių pradžią Zarasų apylinkes nuprausęs gausus lietus galėjo prisidėti prie to, kad tris greičio ruožus baigė tik 64-uri iš 73-ijų startavusių lenktynininkų ekipažų. Iš kovos II-ame greičio ruože pasitraukė ir vienas iš trijų pirmą kartą Lietuvoje startavusių GAZ 53 sunkvežimių.

Kol kas dešimtą sportininką nuo lyderio teskiria 23 sekundės, tačiau ir už dešimtuko ribų verda kova. Žiūrovus nudžiugino M. Samsonas ir M. Varža su „Subaru Imbreza“. Favoritais nevadinti sportininkai laimėjo antrą greičio ruožą jį pradėję bene įspūdingiausiu tos dienos šuoliu nuo tramplino.

Lyderių rikiuotė po keturių greičio ruožų:

1. Kaspar Koitla/Greta Germanavičiūtė (Mitsubishi Lancer) - 09:45,0
2. Saulius Girdauskas/Adrian Aftanaz (Škoda Fabia WRC) atsileka +00:05,00
3. Dominykas Butvilas/Renatas Vaitkevičius (Mitsubishi Lancer Evo X) +00:05,3
4. Mindaugas Daunoravičius/Artūras Daunoravičius (Mitsubishi Lancer Evo RS9) +00:07,3
5. Martynas Samsonas/Mindaugas Varža (Subaru Impreza STI) +00:09,2
6. Janis Feldmanis/Andrijs Jesse (Mitsubishi Lancer Evo X) +00:10,4
7. Vytautas Švedas/Žilvinas Sakalauskas (Mitsubishi Lancer Evo X) +00:10,6
8. Rokas Lipeikis/Inga Lipeikytė (Mitsubishi Lancer Evo VIII) +00:13,7
9. Roland Murakas/Andres Ots (Mitsubishi Lancer) +00:15,2
10. Maciek Oleksowicz/Andrzej Obrębowski (Ford Fiesta S2000) +00:17,6.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)