Ruošdamiesi Zarasuose startuojančiam „300 ežerų“ raliui, „Pieno Žvaigždės Rally Team“ lenktynininkai per treniruočių savaitę nuvažiavo 2 275 km.

„Įprastai per vieną treniruotę įveikiame nuo 300 iki 700 km ilgio distanciją. Rengdamiesi „300 ežerų“ raliui, treniruočių režimą dar sustiprinome – vien per paskutinę savaitę įveikėm tokį atstumą, kuris daugiau nei 17 kartų ilgesnis už Zarasuose laukiantį greičio ruožų kilometražą“, - sake R. Kvaraciejus, kuris ralio metu švęs ir savo 20-ą gimtadienį.

Tam, kad lenktynininkų „Mitsubishi Lancer Evo X“ vėl galėtų išvažiuoti į varžybų trasą rimtai padirbėti teko ir komandos mechanikams.

„Po avarijos reikėjo pakeisti ne tik sėdynės, saugos diržus ir įsigyti naujus šalmus. Pakeitėme ir variklį, ir turbiną, tuo pačiu atlikome ir dar kelis pakeitimus: rekonstravome greičių dėžę, įdėjome naują galinį reduktorių ir išmetimo sistemą. Galima sakyti, automobilį atnaujinom 65 procentai“, - vardino R. Kvaraciejus.

Lietuvos automobilių ralio čempionato N4 (II-je) įskaitoje pagal surinktų taškų skaičių užimantys trečią vietą „Pieno Žvaigždės Rally Team“ lenktynininkai žino, praleidus vieną etapą išlaikyti užimamas pozicijas, nebus lengva.

Tačiau anot šturmano A. Šošo, užsiiminėti matematika jie nelinkę.

„Nepradėsime gi dabar skaičiuoti, kas būtų - jeigu būtų. Ralis toks sportas, kad burtais užsiiminėti būtų neprotinga. Važiuosime taip, kad finišuotume – sezonas dar nesibaigė, o ir Roko planuose šiemet dar ne vienerios varžybos“.

Nors Lietuvos automobilių ralio čempionatas baigsis jau rugsėjį, paskutinis ralis R. Kvaraciejaus varžybų kalendoriuje numatytas gruodį.

„Be latviško „Kurzeme“ ir estiško „Saaremaa“ ralių, suplanuoti ir du startai Lenkijos ralio čempionate“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)