Zarasai laukia šventės

Ralio išvakarėse Zarasų rajono meras Arnoldas Abramavičius pasidžiaugė, kad Zarasai vasarą tampa ypatingu traukos centru. Vaizdinga gamta, unikalūs ežerai, kasmet vis labiau plėtojama turizmo infrastruktūra leidžia plėsti renginių diapazoną. Žolinė sutampa su Zarasų gimtadieniu, todėl trečiadienį prasidėsianti miesto šventė tęsis iki pat savaitgalio – automobilių lenktynės taps puikiu šventės akcentu.

Ralio gerbėjus, kurie atvyks stebėti lenktynių abi dienas, miestas pasitiks atnaujintomis gatvėmis, iš esmės pakeista Zaraso ežero pakrante, maloniai bus nustebinti ir tie, kurie šį ežeringą regioną lanko ne tik kartą per metus: Zarasai nuolat gražėja ir atsinaujina.

Kadangi lenktynės šiemet sulauks daug svečių iš užsienio, tikimasi, kad Latvijos, Lenkijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos ar Ukrainos ekipažus atvyksiantys palaikyti šių šalių sporto aistruoliai atras Zarasus ir čia dar ne kartą sugrįš.

Gerbėjams – visų lyderių kova

O tikrieji automobilių ralio gerbėjai į Zarasų regiono ežerus galės pliūkštelėti turbūt tik šeštadienio vakarą arba sekmadienį: nuo penktadienio prasidėsianti azartiška kova turėtų būti įdomi iki pat ralio finišo.

„Tokia jau daugelio ralių tradicija, kad nugalėtojai turėtų išaiškėti pačioje lenktynių pabaigoje. Todėl šiemet priešpaskutinis ralio greičio ruožas bus pats ilgiausias – 19,9 km. Jam bus ir garsioji Stelmužės greičio ruožo asfalto atkarpa, kuri tampa savotiška vizitine šio ralio kortele.

O lenktynės prasidės penktadienį, 18.20 val. Ekipažai iš pradžių turės įveikti 4,5 km greičio ruožą mieste, po to jų lauks antrasis (6 km ilgio) greičio ruožas, 19.40 sportininkai antrą sykį važiuos 4,5 km atkarpą mieste, o lenktynės penktadienį baigsis Zaraso ežero saloje: ten bus įveiktas 2 km ilgio greičio ruožas. Šis greičio ruožas prasidės jau sutemus, 22.00. Tramplinų saloje pirmą vakarą nebus, bet organizatoriai žada, kad žiūrovams lenktynės saloje paliks puikų įspūdį.

Šeštadienį ekipažų laukia dar 11 įdomių greičio ruožų, o nugalėtojai paaiškės vakare vėl Zaraso ežero saloje. Čia 2 km greičio ruožą (tiesa, jau su tramplinais) sportininkai įveiks nuo 19.30.
Iš viso ralyje ekipažams reikės nuvažiuoti 126 km greičio ruožų, bendras distancijos ilgis 456 km.

Prie starto linijos turėtų išsirikiuoti per 70 ekipažų. Pirmas starto numeris teko pernai ir užpernai šį ralį laimėjusiems Vytautui Švedui ir Žilvinui Sakalauskui („Mitsubishi Lancer EVO X“), po jų į distanciją išvažiuos puikią sportinę formą šį sezoną demonstruojantys Saulius Girdauskas ir Adrianas Aftanazivas („Škoda Fabia WRC“), trečias numeris atiteko Dominykui Butvilui ir Renatui Vaitkevičiui („Mitsubishi Lancer EVO X“).

Į stipriausių Lietuvos ralio meistrų kovą tikrai įsitrauks pajėgūs svečiai – estai Kasparas Koitla ir Margus Murakas, latviai Janis Feldmanis ir Janis Vorobjovas, lenkai Maciejus Oleksowiczius ir Adamas Kaszynskis ir kiti. Publiką turėtų dominti pirmą kartą Lietuvos startuosiantys keturi estų ekipažai, važiuojantys GAZ 51 sunkvežimiais.

Publikai neteks nuobodžiauti

Į „300 Lakes Rally“ kasmet susirenka vis daugiau žiūrovų. Ralio pasas, kuris leis stebėti abiejų dienų visus greičio ruožus, kainuos 30 litų, jį bus galima įsigyti tik varžybų vietoje. Specialiose žiūrovų zonose šiemet bus galima ne tik stebėti varžybas: čia veiks maitinimo taškai, bus įvairių pramogų įvairaus amžiaus gerbėjams.
O šeštadienio vakarą lenktynes vainikuos grupių „Pinup Girls“ bei „Kastaneda“ koncertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją