Jau rytinė treniruotė parodė, kad kova bus ypač aštri. Greičiausiųjų ketvirtukas buvo šalia vienas kito, taigi Tomo Vaitekūno spurtas pusfinalyje nebuvo netikėtas.

Startavęs iš trečios vietos, lenktynininkas iš Pasvalio nugalėjo varžovus minimalia persvara. K. Mičiūnas finišavo antras, o kvalifikacijos nugalėtojas Ignas Kaselis – trečias.

Finalas buvo ypatingas. Lenktynininkai keitėsi pozicijomis ne vieną kartą. Didžiąją dalį važiavimo pirmavo T. Vaitekūnas, tačiau K. Mičiūnui užteko jėgų ir patirties lemiamam lenkimui ir pergalei. I. Kaselis tiesiog lipo varžovams ant kulnų, vis gerino savo rato įveikimo laikus ir džiaugėsi trečia vieta.

Didžiulę pažangą šeštadienį padarė ir Dominykas Rutkauskas. Nors nesugebėjo pavyti varžovų, tačiau pasiekė iki šiol geriausius savo rato įveikimo rezultatus Smalininkų kartodrome.

Mini 60“ kartingų klasėje, kur lenktyniauja buvę „BMW Formulės Mini“ auklėtiniai, po įnirtingos kovos nugalėjo Justas Jonušis. Antras buvo Kasparas Vaškelis, o trečias – Gustas Grinbergas.

Lietuvos kartingo čempionatas - V etapas

Lietuvos kartingo čempionato penktame etape tradiciškai buvo surengtos penkių klasių varžybos. LKF taurės varžybose – 2 klasės, ROTAX MAX taurės VI-etape – 4 klasės ir BMW Formulės Mini klasė.

Smalininkuose varžėsi 61 sportininkas ir 16 komandų.

MICRO klasėje startavo aštuoni sportininkai. Šioje klasėje kiekviename važiavime vyko graži kova tarp beveik visų sportininkų, tiek rikiuotės priekyje, tiek viduryje. Geriausiai šiame etape pasirodė Dovydas Najus (Šiaulių KK). Jis laimėjęs abu važiavimus surinko maksimalią taškų sumą. Dovydas taip pat užtikrintai pirmauja ir čempionato asmeninėje įskaitoje. Kvalifikacijoje geriausią laiką šį kartą parodžiusiam Maksimui Pominčiukui (A&M Rotena Racing) atiteko antra vieta. Trečią vietą iškovojo Ąžuolas Eidukas (MS Kart).

MICRO klasėje, čempionato asmeninėje įskaitoje, tvirtai pirmauja tik D. Najus, tačiau dėl antros ir trečios vietų dar gali kovoti 3 sportininkai. Taigi, paskutiniame, VI-e etape jaunieji sportininkai turės maksimaliai susikoncentruoti ir iškovoti kuo daugiau taškų, norint užimti prizinę vietą 2012 metų čempionate.

ROK klasėje ir vėl greičiausias buvo Paulius Paškevičius (MS Kart). Nors Paulius kvalifikacijoje nebuvo pats greičiausias ir startavo iš trečios pozicijos, tačiau jis susikaupė ir laimėjo abu, šio etapo važiavimus. Antras buvo Narvydas Janušis (Juta Racing), o ant trečio apdovanojimų pakylos laiptelio šiame etape lipo Artūras Matusevičius (Paske Racing). Paulius yra šių metų čempionato lyderis ROK klasėje, todėl jau nebėra net teorinių galimybių jį aplenkti bendroje įskaitoje. Bet kitas prizines vietas dar gali užimti net 5 sportininkai.

ROK Junior klasėje šiame etape pirmą vietą laimėjo Ignas Dagilis (IJ Racing), antrą Jevgenijus Fedorenka (A&M Rotena Racing), o trečią Lukas Stanevičius (MS Kart). Šioje klasėje čempionato prizinės vietos jau yra aiškios ir jos atitinka šiame etape iškovotas vietas šioje klasėje.

KZ2 PLIUS klasėje, galingiausioje klasėje, nugalėjo, šio čempionato tikras lyderis Paulius Paškevičius (MS Kart). Tiek pusfinalio, tiek ir finalo važiavimuose Paulius užtikrintai jau pirmuose ratuose įsiverždavo į priekį. Ignas Misevičius (MS Kart) užėmė antrą vietą, abu važiavimus jis taip pat buvo antras. Vytautas Surdokas (Jonavos KK) užėmė trečią vietą. Šioje klasėje čempionato pirmos dvi prizinės vietos jau aiškios, tačiau dėl trečios dar kovos 2 sportininkai, kuriuos skiria tik 1 taškas.

„LKF 2012“ taurė - V etapas

Šį kart OPEN 125 Senior ir Junior klasės dalyvių gausa tikrai negalėjo pasigirti. Čia dalyvavo mažiau nei pusė čempionate dalyvaujančiu sportininkų. OPEN 125 Junior klasėje abu važiavimus laimėjo Michailas Blinovas (KFK). Antras buvo Martynas Udras (ARTkart), o trečias - Simonas Draukšas (IJ Racing).

Open 125 Senior - pirmas Justas Pangonis (ARTkart), antras – Matas Kiznis (RKV Racing), o trečią vietą iškovojo Andrejus Korotinas (A&M Rotena Racing).

Open 125 Junior klasėje čempionato pirmos dvi prizinės vietos taip pat jau yra aiškios. Dėl trečios kovoti gali 3 sportininkai. Open 125 Senior klasėje dėl aukščiausios prizinės vietos, situacija taškų prasme jau aiški, tačiau dėl likusių lenktynininkai dar kovos.

Lietuvos Rotax Max taurė - VI etapas

ROTAX MAX Junior klasėje lenktynininkai varžėsi paskutiniame VI, šių metų etape. Jose pirmą vietą iškovojo Eduardas Eiza (Energy Racing LT). Antra vieta atiteko Andrejui Apočkinui (AJ Racing), o trečia - Karoliui Jovaišai (Energy Racing LT).

ROTAX MAX DD2 ir DD2 MASTER klasėje startavo tik 8 dalyviai. DD2 klasėje važiavę sportininkai pasidalino prizines vietas taip: pirmą užėmė Justas Pangonis (ARTkart), antras - Kasparas Navickas (A&M Rotena Racing), o trečias - Maksimas Laskutovas (KFK).

ROTAX MAX DD2 Master klasėje važiavo taip pat tik 4 dalyviai. Čia Sauliui Pocevičiui (Energy Racing) nebuvo lygių, jis kaip ir visus praeitus etapus buvo pirmas. Vaidas Ivanauskas (RKV Racing) antras ir trečias Vitalijus Gudzenko (Energy Racing).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją