Ričardas Lepšys, iki tol buvęs čempionato lyderiu – liko penktas.

Tarp visais ratais varomų bagių (3A-AWD diviziono) lenktynininkų dalyvauja ir kaimyninių šalių sportininkai. III-iąjame etape lietuviams šansų nepaliko ir pirmasis finišavo latvis Ervins Grencis, antras distanciją baigė estas Kristajans Rajamae, trečias – taip pat latvis – Davis Aupe. Čempionato lyderiais šiame divizione išlikę – latvis Janis Šcerbickis, bei lietuviai Vytautas Kuras ir Virgilijus Noreika – šį kart liko už prizininkų slenksčio.

Tarp dviem ratais varomų bagių (3A-RWD divizione) toliau pirmauja broliai Giedrius ir Saulius Žundos. Vilkyčių trasoje pirmas finišavo – Saulius Žunda, kuriam ši pergalė atnešė ir lyderio poziciją bendroje čempionato rikiuotėje. Prieš tai lyderiavęs Giedrius Žunda, šiame etape liko paskutinis – ketvirtas ir bendroje įskaitoje nusmuko į antrąją vietą. Virgilijus Deveikis Vilkyčiuose finišavo antras, Vytautas Kasparavičius – trečias.

Gausiausiame pagal dalyvių skaičių - 4-ame divizione - toliau sėkmingai savo pranašumą įrodinėja Egidijus Mažeika. VW Golf III vairuojantis lenktynininkas šiame etape už savęs paliko Marių Zarambą su VW Golf II ir Artūrą Navicką su Audi Cupe.

„Open“ divizione užtikrintai ir toliau pirmauja Juozas Kutka su Mazda MX3. Vilkyčiuose jis aplenkė Egidijų Kedrovą su BMW 325. Kiti lenktynininkai varžyboms nebuvo kvalifikuoti.

Komandinėje įskaitoje pirmąją vietą šiame etape užėmė ir realiausiais pretendentais šių metų čempionatą laimėti tapo – „Ukmergės“ AMSK komanda, antrieji – „ABDK Racing Team“, trečiąją vietą užėmė Telšių komanda. Be „Ukmergės“ AMSK čempionato favoritais taip pat išliekantys „Skorpiono“ ASK, šiame etape liko penkti. Na o varžybų organizatoriai - ASK „Vilkyčiai“ – turėjo tenkintis šeštąja vieta.

Rugpjūčio 5d. Vilkyčiuose varžėsi ir Lietuvos automobilių kroso pirmenybių lenktynininkai.

„M-1600 Junior“ klasėje pirmas finišavo Egidijus Stuopelis su Honda Civic; antras - Opel Corsa vairuojantis Karolis Šiugždinis, trečias - Martynas Pikčilingis su VW Golf II. „M-2000 FWD“ klasėje šiame etape tarpusavyje varžėsi tik du lenktynininkai. Šarūnas Skaburskis su VW Golf I čia aplenkė „VW Golf II“ vairuojantį Domą Sakalauską.

Lietuvos automobilių kroso čempionatas ir pirmenybės šiemet susideda iš 4-ių etapų. Finalinė kova, po kurios paaiškės Lietuvos automobilių kroso čempionai, vyks rugsėjo 2 d. Marijampolėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją