Lietuvis Simas Juodviršis Ispanijoje varžėsi KZ2 klasėje, kurios Europos čempionu šiais metais tapo. Jis pirmą sezoną savo karjeroje dalyvauja tokio kalibro varžybose – jam padeda Italijos „Energy corse“ komanda.

S. Juodviršis naudoja TM variklius, „Energy“ važiuokles ir šiose varžybose jo startinis numeris yra 144. Po trijų WSK EURO etapų S. Juodviršis užėmė trečią vietą ir tik vienu tašku atsiliko nuo antros. Lietuvis turėjo ambiciją ir turėjo teorinių galimybių užlipti ant aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio.

Jis po truputį per varžybų savaitgalį artėjo prie savo tikslo. Kvalifikacijoje tik nepilnomis 2 dešimtosios sekundės dalimis nusileido lyderiui ir užėmė ketvirtą vietą. Pirmajame važiavime dėl taškų finišo liniją kirto antroje pozicijoje, o antrame važiavime – pirmoje.

Taigi pirmo finalo starte S. Juodviršis užėmė „pole“ poziciją. Tačiau paskutiniame posūkyje varžybų lyderis anglas Lennoxas–Lambas Jordonas, važiuojantis už gamyklinę CRG komandą, aplenkė ir S. Juodviršiui teko antra vieta.

Tačiau po sekmadienio incidento trasoje anglas užpuolė S. Juodviršio komandos draugą Joelį Johanssoną ir teisėjams teko pašalinti L.–L. Jordoną iš varžybų. Taigi sportininko visi rezultatai buvo anuliuoti.

Toks įvykis dar labiau supaprastino lietuvio galimybę užkopti ant aukščiausios pakylos. Sekmadienio važiavimuose dėl taškų S. Juodviršis užėmė atitinkamai pirmą ir ketvirtą vietas, tad finale startavo iš antros pozicijos.

Taigi starte lietuvis buvo susikaupęs ir jam iki svajonių rezultato trūko tik aplenkti mažiau patyrusį viduryje sezono prisijungusį naują savo komandos narį J. Johanssoną. Varžybų važiavimas susiklostė sėkmingai – S. Juodviršis ne tik tapo WSK EURO 4 etapo nugalėtoju, bet ir išpildė savo ir komandos svajonę – sukaupęs visas jėgas per alinantį Ispanijos karštį finišo liniją kirto pirmoje pozicijoje!

Taigi pirmame S. Juodviršio tarptautinio kartingo varžybų sezone jau 2 trefėjai – CIKFIA Europos čempiono titutas ir WSK EURO nugalėtojo vardas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)