Renginys buvo skirtas vaikų gynimo dienai.

Jame dalyvavo daugiau nei du šimtai 7-16 metų amžiaus vaikų iš 26 visos Lietuvos vaikų globos namų. Beveik pusei šimto iš komandų deleguotų vaikų buvo suteikta unikali galimybė palenktyniauti kartingais modernioje lenktynių trasoje.

Dalyviai varžėsi keturiose grupėse: vaikų iki 12 metų, merginų, vaikų nuo 12 iki 14 metų bei vaikų nuo 15 iki 16 metų.

Prasidėjus finalo važiavimams užvirė itin azartiškos kovos visose vaikų amžiaus grupėse. Nugalėtojais savo amžiaus grupėse tapo: vaikų iki 12 metų įskaitoje – Oskaras Nargėla, vaikų nuo 12 iki 14 metų įskaitoje – Olegas Džiovėnas, vaikų nuo 15 iki 16 metų įskaitoje – Karolis Razeckas, o merginų įskaitoje - Česlava Korvina–Petrovskaja.

Superfinale susirungė net 8 patys stipriausi lenktynių dalyviai. Pirmas finišo liniją kirto Egidijus Porozovas iš Elektrėnų savivaldybės Beižionių globos namų, antras buvo nuo lyderio ne daug atsilikęs Rolandas Zagorskas iš Trakų rajono Lentvario vaikų globos namų, o trečia liko Andželika Petkevičiūtė iš vaikų globos namų „Gilė“.

Organizatorius džiugina tai, kad šis renginys kiekvienais metais sulaukiantis vis daugiau bendraminčių, ne tik leidžia vaikams susipažinti su kartingais, tituluojamais automobilių ir saugaus vairavimo pradžiamoksliu, bet ir suteikia vaikams galimybę susiburti į didžiulį bendraminčių būrį.

„Vaikų šypsenos didelė paskata stengtis, kad vaikų šventė „Plytinės“ kartodrome džiugintų juos dar ne vienerius metus“, – sakė kartodromo direktorius Darius Jonušis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją