Ralio "Visaginas-2005", kurį rengia viešoji įstaiga "Nemuno žiedas", dalyviai varžysis dėl Visagino mero taurės, o Lietuvoje egzotika laikomas žiemos automobilių ralis į Visagino apylinkes sutrauks tūkstančius žiūrovų.

Be to, šio ralio laukiama itin nekantriai, nes daugeliui rūpi ir nauji veidai, ir nauja technika, su kuria sportininkai varžysis naujajame sezone.

Penktadienį vakare Gaidės ruože prasidėsiančio ralio dalyvių laukia 10 greičio ruožų, kurių bendras ilgis - 108,7 km, o iš viso per dvi dienas sportininkams teks įveikti 232,95 km atstumą.

Po pirmosios dienos varžybų, kurios taps savotišku prologu, įdomiausia kova lauks antrąją dieną, nes šeštadienį nuo 10 val. ralio dalyviai varžysis likusiuose devyniuose greičio ruožuose.

Žiūrovų patogumui keturis ruožus sportininkai įveiks po du sykius, o dešimtasis ruožas, kurio dalyviai varžysis dėl specialaus "Aukštaitijos" viešbučio prizo Visagino gatvėmis, į bendrą ralio įskaitą jau neįeis, tačiau bus privalomas visiems sportininkams.

Varžybų organizatoriai specialiai šiam raliui išleido plakatą, gairelę, solidų ralio gidą bei išsamią atmintinę žiūrovams, kuri bus platinama ralio greičio ruožuose, seniūnijose ir kitose žmonių masinio susibūrimo vietose.

Pirmasis Visagino ralis buvo surengtas 1994 metais, o idėja pakviesti į šį Rytų Lietuvos miestą pajėgiausius šalies automobilių ralio meistrus kilo šių ralių vienam iš pagrindinių organizatorių Gintautui Šlėderiui ir tuometiniam Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentui Anatolijui Jankūnui.

Įvairiais metais vykusių Visagino ralių žiūrovai turėjo progos gėrėtis pajėgiausių šalies automobilių ralio meistrų dvikovomis. Labiausiai žiūrovams į atmintį įstrigo daugkartinių šalies čempionų Sauliaus Girdausko ir Aurelijaus Simaškos, įvairiais metais net po keturis kartus laimėjusį Visagino ralį, varžytuvės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją