Pasak Manto Vyborno, Lietuvos motociklų sporto federacijos plento žiedo komiteto pirmininko ir čempionato organizatoriaus, prognozuoti lyderius kol kas sudėtinga: „Kasmet atsiranda vis naujų lenktynininkų, motociklininkai tobulina ir keičia techniką, intensyviai treniruojasi. Tikimės, kad jau pirmosios sezono lenktynės leis įvertinti, kurie motociklininkai šiais metais pretenduos į čempiono vardą“.

Mažiausiai abejonių kelia kova „Super Sport“ klasėje – jau ne vienerius metus iš eilės čia nepavejamas Šarūnas Pladas. Greičiausiu Lietuvos motociklininku tituluojamas lenktynininkas šiuo metu Lietuvos čempionatui rengiasi Čekijoje.

„Lenktynių trasoje Lietuvoje manęs jau seniai neaplenkė nei vienas motociklininkas, o tobulėti gali tik besivaržydamas su už save stipresniais. Kadangi šiemet planuoju startuoti ir Pasaulio „Supersport 600” motociklų čempionate, sezonui ruošiuosi itin intensyviai. Prieš porą savaičių dalyvavau „Alpe Adria“ motociklų sporto čempionato I-ajame etape Slovakijoje, šį savaitgalį - II-ajame etape, vykstančiame Brno,“- sakė daugkartinis Lietuvos plento žiedo motociklų čempionas Šarūnas Pladas, atstovaujantis „Dolce Moto“ komandą.

Pasak jo, dabar svarbiausia suderinti techniką ir „susidraugauti su motociklais“: „Šiam sezonui paruošti du „Yamaha R6“ motociklai, vienas lenktynėms, kitas treniruotėms, tačiau abu vis dar nėra tokie, kokių norėčiau. Tikiuosi po lenktynių Brno pavyks suderinti visas technines detales ir gerai pasiruošti Lietuvos plento žiedo motociklų čempionato pradžiai“.

Anot lenktynių organizatoriaus Manto Vyborno, tarp potencialių šio čempionato žvaigždžių - ir Donatas Sivickis su „Suzuki GSR1000”. „Super Bike” klasėje lenktyniaujantis motociklininkas į varžybų trasą grįžta po prieš dvejus metus patirtos skaudžios nelaimės. Tąkart treniruočių metu įvykusi avarija, po kurios lenktynininkas atsidūrė komos būklėje, neatėmė iš D. Sivickio noro varžytis trasoje.

Lietuvos atvirojo plento žiedo motociklų čempionato I-asis etapas ir tarptautinės plento žiedo motociklų lenktynės „Dolce Moto“ taurei laimėti vyks gegužės 20 d. Kačerginės “Nemuno žiedo“ trasoje. Išvysti stipriausius Lietuvos ir kitų šalių motociklininkus, kurie varžysis 5-iose klasėse („Pretendent“ , „B600“, „B1000“, „Supersport“ ir „Superbike“), žiūrovai galės ir treniruočių bei kvalifikacinių važiavimų metu gegužės 18 ir 19 d.

Šeštadienį, gegužės 19 d. „Nemuno žiede“ laukiami ir automobilių lenktynių gerbėjai: čia vyks I-asis Lietuvos automobilių ilgų distancijų žiedinių lenktynių čempionato etapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją