A2000h klasės lenktynių metu netikėtai užsiliepsnojo bei visiškai sudegė Juliaus Skirmanto vairuojama „Honda Integra“. Laimė, lenktynininkas spėjo pasišalinti iš liepsnojančio bolido bei sužalojimų išvengė.

„Mašina užsidegė, nes vairuotojas į trasos kraštą pramušė karterį, tepalai pasipylė ant išmetimo sistemos. Jis iškart buvo stabdomas teisėjų iš keturių postų, bet žmogus greičiausiai nematė“, - DELFI teigė lenktynių organizatorius Remigijus Venys.

Įprastai lenktynių metu šalia trasos budi medikų bei ugniagesių ekipažai. Antradienį prie trasos buvo tik medikai.

„Tokiose lenktynėse gaisrinė neprivaloma – pagal reglamentą, gaisrinė privaloma tik ilgų distancijų lenktynėse. O šitose (lenktynėse – DELFI) užtenka didesnių gesintuvų, kurie būna saugos automobilyje. Viskas buvo atlikta pagal reglamentuojančius dokumentus. Kiekviename teisėjų poste yra gesintuvai. Gesintuvai buvo užpildyti ir viskas su jais buvo gerai. Saugos automobilis iškart nuvažiavo į įvykio vietą, bet tiesiog neįmanoma užgesinti taip užsidegusio automobilio – automobilis dega minutę dvi“, - DELFI teigė R. Venys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)