Tik 4 dešimtosiomis sekundės dalimis nuo jo atsiliko Kasparas Mičiūnas. Treniruočių važiavimuose jo tempas nebuvo pats didžiausias, tačiau susikaupimas ir tikslus vairavimas atnešė puikią antrą poziciją.

Paskutinėmis kvalifikacijos minutėmis į trečią vietą šoktelėjo Ignas Kaselis, jį persekiojusį Tomą Vaitekūną aplenkęs tik 5 šimtosiomis sekundės dalimis. Pirmos ketveriukės rato įveikimo laikai „tilpo“ tik į vieną sekundę. Neabejotina, kad ir penktoje vietoje likęs Dominykas Rutkauskas būtų prisivijęs kolegas, tačiau jau antrame rate, po neatsargaus pasivažinėjimo už trasos ribų, šiam lenktynininkui kvalifikaciją teko baigti dėl pažeistos grandinės.

Šeštadienio rytą BMW „Formulės Mini“ dalyvių dar laukia apšilimo treniruotė, o po pietų lenktynininkai startuos pirmose šiemet lenktynėse.

Tuo tarpu buvę BMW „Formulės Mini“ lenktynių serijos dalyviai Gustas Grinbergas, Justas Jonušis ir Kasparas Vaškelis penktadienį dalyvavo tik treniruočių važiavimuose. Šeštadienį pirmą kartą Lietuvos čempionate vyksiančiose tarptautinės kartingų klasės „Mini 60“ lenktynėse jie pirmiausiai susirems kvalifikacijoje, o vėliau varžysis pusfinalyje ir finale.

BMW „Formulė Mini“, skirta 7-12 metų sportininkams. Lenktynes organizuoja VŠĮ „Promo kartas“. Čia varžomasi vienoda technika, visiems dalyviams teikiančia absoliučiai vienodas galimybes. Kartu su šalies kartingo čempionatu vyksiančiuose 6 etapuose Formulės mini dalyviai varžysis vienodais Italijoje pagamintais „Tony Kart“ automobiliukais, kurių ratus suka irgi itališki „Vortex Mini Rok“ 60 kubinių centimetrų darbo tūrio varikliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)