Sausoje trasoje Gostyne vykusiose Mini Rok treniruotėse ir kvalifikacijoje (10 vieta) geriausiai iš lietuvių sekėsi WTR Team lenktynininkui G. Grinbergui. O sekmadienio rytą, prapliupus lietui, varžovų nepavejamas buvo J. Jonušis. Sekmadienio kvalifikacijoje jis pelnė antrąją poziciją, pusfinalyje finišavo taip pat antrojoje vietoje. Nespėjo varžovai atsitokėti nuo nežinomo jiems lietuvio pasirodymo, kai finalo startas tapo tikra sensacija. Jau po antrojo posūkio Justas pirmavo, bet menka klaidelė trečiajame lėmė "ekskursiją" už trasos ribų. Antrame rate starto liniją jis kirto tik 15-ojoje vietoje. Tačiau lenktynininkas nenuleido rankų ir po 17 ratų kovos finišavo net penktas. Susumavus sekmadienio varžybų taškus, J. Jonušis džiaugėsi ketvirtąja vieta.

Tokiu pačiu įdomiu scenarijumi klostėsi ir G. Grinbergo, kurį remia olimpinės loterijos "Perlas" organizatorė UAB "Olifėja", "Spa Vilnius SANA Druskininkai" ir BMW, lenktynės. Visuose keturiuose šeštadienio ir sekmadienio važiavimuose Gustą taranavo varžovai, tačiau lenktynininkas sugebėdavo grįžti į trasą, tęsti lenktynes ir kaupti taip reikalingus taškus. Sekmadienio finalo starte įvyko didžiausia avarija. Per lietuvos lenktynininko kartingą tiesiog perskrido varžovo automobilis. Laimingo atsitiktinumo dėka nei lenktynininkas, nei technika nenukentėjo. Po avarijos starto liniją kirtęs 24-ojoje vietoje, Gustas taip pat sugebėjo atgauti nemažai prarastų vietų ir finišuoti tryliktojoje pozicijoje.

Puikiai pirmosios lenktynės Lenkijoje susiklostė ir Tomui Vaitekūnui. Tik šiemet startavusiusioje klasėje susirinko 12 dalyvių, atkakliai kovojusį dėl kiekvieno taško. Tomui taip pat nepavyko išvengti incidentų, viename iš kurių kartingas geroką atstumą važiavo tik dviem ratais. Trijuose važiavimuose Tomas finišo liniją po atkaklios kovos kirsdavo 7 arba 8 vietoje. Tačiau šlapioje trasoje vykusiame sekmadienio finale sugebėjo dar pagreitėti ir pakilo į penktąją poziciją.

WTR Team komandos vadovas Wiktoras Turkiewiczius sakė likęs patenkintas lenktynininkų pasirodymu. "Gostynio trasa labai sudėtinga ir salyginai lėta. Žvelgdamas į jų sugebėjimus čia, esu tikras, kad greitose Stary Kisielino ir Radomo trasose mūsiškiai bus tarp lyderių",- kalbėjo W. Turkiewiczius.

Jau balandžio pabaigoje lenktynininkų laukia pirmasis Lietuvos čempionato etapas, vyksiantis Kandavoje (Latvija). G. Grinbergas ir J. Jonušis varžysis Mini 60 kategorijoje, o T. Vaitekūnas tęs pasirodymą BMW Formulėje mini.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją