Ne ką nuo Igno atsiliko ir kiti lenktynininkai. Antrus metus taurės lenktynėse pradedantis pasvalietis Tomas Vaitekūnas buvo greičiausias didžiojoje dalyje važiavimų, o jo geriausias trasos rato įveikimo laikas buvo tik 0,06 s. didesnis nei lyderio. Greitai prie šlapios trasos prisitaikė ir vilnietis Nojus Nenortas, atsilikęs tik 0,6 s. Dar vienas naujokas, vilnietis Dominykas Rutkauskas taip pat sparčiai tobulėjo, o jo greičiausias įveiktas ratas buvo tik 0,6 s. lėtesnis už artimiausio varžovo. Pasak lenktynininkų trenerio Tado Vaitkevičiaus, tokie artimi rezultatai žada intriguojančias lenktynes ir ypač konkurencingą sezoną.

Kita BMW Formulės Mini oficiali treniruotė įvyks „Plytinės“ kartodrome jau balandžio 22 dieną, nuo 11 val. Čia prie pirmosios ketveriukės prisijungs dar 3 lenktynininkai. Tuo pačiu metu organizatoriai kviečia atvykti ir kitus, norinčius lenktyniauti vaikus su tėveliais. Treniruotės metu jie galės apžiūrėti lenktyninę techniką, o susidomėję BMW formulės Mini lenktynėmis ir ją išbandyti.

BMW Formulė Mini, skirta 7-12 metų sportininkams. Lenktynes organizuoja VŠĮ „Promo kartas“. Čia varžomasi vienoda technika, visiems dalyviams teikiančia absoliučiai vienodas galimybes. Kartu su šalies kartingo čempionatu vyksiančiuose 6 etapuose Formulės mini dalyviai varžysis vienodais Italijoje pagamintais „Tony Kart“ automobiliukais, kurių ratus suks irgi itališki „Vortex Mini Rok“ 60 kubinių centimetrų darbo tūrio varikliai.

Jaunasis lenktynininkas bus aprūpintas ne tik kartu, bet ir degalais, tepalais, padangomis, kurių per sezoną prireiks ne vieno komplekto, ir kitais atributais. Jei iškils būtinybė naudoti atsarginį variklį ar važiuoklę, tai irgi ne sportininko tėvų rūpestis.

Organizatoriai rūpinsis ne tik visų BMW Formulės Mini kartingų parengimu varžyboms ir treniruotėms, jų testavimu laikantis aukščiausių standartų, technikos transportavimu į lenktynių trasas, bet ir jaunųjų sportininkų teoriniu mokymu bei praktinėmis treniruotėmis, o mechanikai visada bus pasirengę pašalinti bet kokius gedimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją