Pastaroji metų pradžioje oficialiai paskelbė pasitraukianti iš „IndyCar“ čempionato. Tačiau komanda, padedama variklių gamintojos „Lotus“, vienerioms lenktynėms vis dėl to sugrįš į minėtąsias varžybas.

„Atstovausiu „Newman/Haas“ komandai. Pasirašiau su jais sutartį vakar“, – taip savo debiutą „Indianapolis 500“ varžybose patvirtino prancūzas.
„Dar turime išsiaiškinti tam tikrus dalykus. Kol kas nežinau kada pirmą kartą išbandysiu automobilį. Džiaugiuosi, jog vėl dalyvausiu lenktynėse. Man bus itin svarbus ne tik komandos, bet ir sirgalių palaikymas. Privalėsiu išsiaiškinti kaip lenktyniauti ovale“, – sakė 49-erių metų sportininkas.

„Šiuo metu esu tikrai laimingas. Per daug nesijaudinu. Tiesa, jaučiu didžiulį spaudimą. Kad savo darbą atlikčiau gerai, turėsiu būti puikios formos“, – pridūrė praeityje „Formulėje-1“ lenktyniavęs prancūzas.
Tam, kad J. Alesi galėtų startuoti šių metų „Indianapolis 500“ lenktynėse, sportininkas visų pirma privalės sudalyvauti čempionato naujokams skirtose treniruotėse bei kvalifikacijos metu patekti tarp 33-ijų greičiausiųjų. Priešingu atveju prancūzas varžybas garsiajame ovale galės stebėti tik iš tribūnos.

„Tai didžiulis procesas, bet aš į viską žiūriu iš gerosios pusės. Tikiuosi kuo greičiau apsiprasti naujoje aplinkoje bei lėkti dideliu greičiu negalvojant apie problemas, su kuriomis galiu susidurti. Esu nusiteikęs viską pradėti iš lėto, tad papildomos treniruotės man tik į naudą“, – pareiškė lenktynininkas.

„Man tai puiki žinia, kadangi aš labai mėgstu lenktyniauti. Varžybos Indianapolyje bus nuostabios“, – pridūrė prancūzas.

Gegužės mėnesį ovalo trasoje debiutuosiantis J. Alesi iš F-1 pasitraukė pasibaigus 2001-ųjų metų sezonui. Vėliau sportininkas penkerius metus praleido DTM varžybose. Prancūzas paskutinį kartą rimtose varžybose, 24 val. Le Mano lenktynėse, sudalyvavo 2010-aisiais metais. 49 metų sportininkas, galintis pasigirti didele patirtimi automobilių sporte, jau kuris laikas yra „Lotus“ ambasadorius.