Iš viso startavo 21-as dalyvis: devyni „Pro“ (profesionalų) kategorijoje, aštuoni - „Pro-Am1“ (pusiau profesionalų), keturi – „Pro-Am2“ (mėgėjų).

Įdomu tai, kad „Pro“ atstovų vidutinis amžius yra 23,5 metų – o tai jauniausia dalyvių sudėtis per visą 10 metų „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynių istoriją.

Per laisvas treniruotes J. Gelžiniui geriau pavyko „įsivažiuoti“ tik antroje jų dalyje. Prieš tai nepavyko surasti savo tempo, prisidėjo ir tai, kad „Brands Hatch“ trasa (ypač „Indy“ versija) Jonui visada būna nelabai palanki.

Kvalifikacijoje pirmas vietas abejoms savaitgalio lenktynėms iškovojo praėjusių metų taurės antros vietos laimėtojas Michaelas Meadowsas. Pirmose lenktynėse iš antros vietos startavo Richardas Plantas, iš trečios – Danielis Lloydas, o antrų lenktynių starte šie pilotai susikeitė vietomis. J. Gelžinis abu kartus startavo iš ketvirtos vietos (nuo lyderio atsiliko atitinkamai 0,186 ir 0,239 sek.). Apskritai, šioje labai greitoje trasoje, net 14 dalyvių rato įveikimo laikas tilpo į 1 sek. intervalą.

Pirmų lenktynių starte J. Gelžinis išorine puse aplenkė D. Lloydą ir visas lenktynes važiavo arti pirmos-antros vietos. 10 rate susidūrė Tautvydas Barštys ir D. Lloydas, dėl ko į trasą buvo išvažiavęs saugos automobilis.

Jau lenktynių metu lyderis M. Meadowsas gavo įspėjimą apie baudą – mat viename posūkyje britas daugiau kaip tris kartus visais keturiais ratais buvo kirtęs trasos šoninę ribą žyminčią baltą juostą. Po finišo M. Meadowsas gavo 5 sek. baudą, tad nukrito į trečią vietą.

Nugalėjo R. Plantas, o antrą vietą užėmusiam J. Gelžiniui tai buvo pirma prizininkų pakyla trečiame jo „Porsche Carrera Cup GB“ sezone. Tiesa, M. Meadowsas teisėjų sprendimą dar bandė užginčyti, tačiau po lenktynių vaizdo medžiagos peržiūros nebuvo pastebėta, kad tokiu būdu būtų prasižengę R. Plantas ir J. Gelžinis.

Antrose lenktynėse lietuviui taip pat puikiai pavyko startas, tačiau J. Gelžinis įvykių neforsavo ir per daug nelipo ant kulnų pirmaujantiesiems. Mat šioje trasoje lenkti yra labai sunku, o perkaitinus padangas gali prarasti viską. Be to, trasos pirmo posūkio įduboje yra labai apkraunama dešinė galinė padanga, kuri bet kuriuo momentu gali sprogti. Tad trečia pozicija J. Gelžinį visiškai tenkino. Lenktynėse nugalėjo M. Meadowsas, antras finišavo D. Lloydas.

Puikų rezultatą – 15-ą vietą – pasiekė T. Barštys, kuris pirmą kartą šių lenktynių serijoje iškovojo 1 tašką bendroje įskaitoje. Tuo pačiu T. Barštys nugalėjo „Pro-Am2“ kategorijoje. Tautvydo pagreitėjimui įtakos padarė ir tai, kad buvo leista sumontuoti papildomą „Bleep“ sistemą, kuri žeminant pavaras automatiškai palaiko reikiamą apsisukimų lygį.

Po dviejų etapų bendroje įskaitoje pirmauja M. Meadowsas („Redline Racing“) – 39 taškai, antrą vietą užima J. Gelžinis (34 taškai), trečią – R. Plantas („Team Parker Racing“, 30 taškų). T. Barštys su 1 tašku užima 16-17-ą vietą, o „Pro-Am2“ kategorijoje – trečią (10 taškų).

Kiti „Porsche Carrera Cup GB“ etapai įvyks balandžio 14-15 d. „Donington Park“ trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją