Pusvalandžio trukmės kvalifikacija Ignui Gelžiniui baigėsi jau po keturių ratų: dar neįkaitus padangoms jo vairuojamas automobilis susisuko ir liko stovėti skersai trasos. Dėl labai mažo šio sportinio „Renault Clio“ ratų pasukimo kampo, bandydamas reikiama kryptimi grįžti į trasą I. Gelžinis užvažiavo ant saugos zonos žvyro, kuris pasirodė besąs labai klampus: automobilis tiesiog jame įstrigo. Taigi mūsiškiui abejose lenktynėse teko startuoti iš paskutinės, 25-tos, vietos.

Tuo metu Tautvydas Barštys jaunesnysis pasidarbavo iš peties: įveikė 22 ratus ir abejoms lenktynėms užsitikrino 23-ią starto vietą. Greita „Brands Hatch Indy“ trasa ir vienodas lenktynininkų pajėgumas lėmė ir tai, kad net 19 greičiausiųjų pilotų 1 rato įveikimo laikas tilpo į 1 sek. intervalą. Abu kartus pirmasis starto penketukas nesikeitė: Joshas Filesas, Paulas Rivettas, Jackas Goffas, Adamas Bonhamas ir Jamesas Colbournas.

Pirmosiose lenktynėse avariją patyrus pernykščiam „Renault Clio Cup UK“ laimėtojui P. Rivettui pirmasis trejetukas finišavo taip: J. Goffas, J. Filesas ir Aaronas Williamsonas. I. Gelžinis „prasibrovė“ iki 16-os vietos (5 taškai), vieną tašką už 20-ą vietą į savo sąskaitą įsirašė ir T. Barštys jaun.

Antrųjų lenktynių startas šiek tiek vėlavo. Gal jaunimas kiek persinervino belaukdamas varžybų pradžios, nes masinė avarija pirmajame rate iš lenktynių privertė pasitraukti net septynis dalyvius. „Juta Racing“ komandos atstovams pavyko išvengti susidūrimų, tad I. Gelžinis finišavo 12-tas (9 taškai), o T. Barštys – 16-tas (5 taškai). Šiame važiavime jau pavyko atsirevanšuoti P. Rivettui, antrą vietą užėmė J. Goffas, trečią – A. Bonhamas.

Po dviejų etapų pirmauja „Team Pyro“ atstovai: Jackas Goffas – 60, Joshas Files – 50 taškų, Jamesas Colbournas – 47 taškai. Ignas Gelžinis su Marku Tilbury ir Robu Smithu dalijasi 13-15 vietomis (po 14 taškų), o Tautvydas Barštys jaun. su Ronie Klosu – 23-24 vietomis (po 6 taškus).

„Rookie Cup“ įskaitoje (ne vyresni kaip 23 metų amžiaus debiutantai) I. Gelžinis tarp 9-ių dalyvių užima trečią vietą.

Kitos „Renault Clio Cup UK“ lenktynės įvyks balandžio 14-15 d. „Donington Park“ trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją