A. Zanardi dalyvavimui Parolimpiadoje ruošėsi jau kuris laikas – jis jau pelnė pergales Florencijos (Italija), Romos (Italija) ir Niujorko (JAV) maratonuose.

45-erių metų amžiaus sportininkas neslepia, kad tai greičiausiai bus pirma ir paskutinė jo olimpiada. Nors jis neatmeta galimybės toliau varžytis triračių varžybose, išlaikyti tokią sportinę formą dar ketverius metus, jo nuomone, beveik neįmanoma.

„Formulėje-1“ A. Zanardi be didesnių rezultatų lenktyniavo 1991–1994 m., po to persikėlė už Atlanto, į „IndyCar“ seriją. Čia jis dukart, 1997 ir 1998 m. tapo čempionu. Vėl atkreipęs į save dėmesį, sportininkas „Williams“ komandos buvo pakviestas atgal į F-1.

Deja, A. Zanardi nepavyko ir antroji karjera „Formulėje-1“. Sugrįžęs 1999 m. italas nepelnė nei vieno taško, o po nesėkmingo sezono vėl persikėlė į „IndyCar“, kur lenktynėse Lausitzringe (Vokietija) jo ir laukė šiurpi lemtis.

Nepaisant negalios, A. Zanardi vėliau sugebėjo sugrįžti į autosportą. 2005–2009 m. italas specialiai jam pritaikytu BMW lenktyniavo Pasaulio kėbulinių automobilių čempionate (WTCC), kur sugebėjo laimėti ketverias lenktynes.