„Galbūt kai kam atrasti sąsajų tarp eismo saugumo bei automobilių sporto gali pasirodyti sudėtingas uždavinys, tačiau mes esame įsitikinę, kad ryšys yra tiesioginis. Automobilių sportas gerai įrodo, jog saugus važiavimas įmanomas tik tada, kai neperžengi savo galimybių ribų, o tam būtina mokėti kritiškai pasižiūrėti į savo įgūdžius bei juos nuolat analizuoti.

Tik taip galime tobulėti kaip vairuotojai. Ignoruojant šią taisyklę, pasekmės gali būti skaudžios, todėl jau kelintus metus iš eilės „Halls Winter Rally“ metu vykdome akciją „Mes už saugų kelią“, kurios tikslas – skleisti šias vertybes auditorijai. Esu įsitikinęs, jog tai veiksminga politika, kadangi vien žiūrovų ralyje kasmet sulaukiame apie 50 tūkstančių“, – teigė ralio organizatorius bei profesionalus lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Pasak lenktynininko, be informacinių priemonių, kiekvienais metais vykdoma ir aktyvi prevencinė veikla. Pavyzdžiui, šiemet bendra iniciatyva kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos Utenos rajono pradinių klasių moksleiviams išdalinti pusantro tūkstančio atšvaitų, taip pat knygučių apie saugų eismą.

„Nesame linkę apsiriboti vien renginio įvykdymu bei norėtume paraginti tokį požiūrį išlaikyti ir kitus mūsų šalyje vykstančių automobilių sporto varžybų organizatorius. Tai nėra lengva užduotis – be ilgo ir kryptingo darbo tam taip pat būtina ištobulinti bendradarbiavimą su gausybe skirtingų tarnybų. Džiaugiamės, jog mūsų atveju šie taip pat entuziastingai priima ir supranta renginio svarbą“, – kalbėjo B. Vanagas.

Praėjusią savaitę Utenos mieste įvykusio susitikimo metu ralio organizatoriai pasidžiaugė kartu nuveiktais darbais, prie kurio įvairiose „Halls Winter Rally“ stadijose prisidėjo daug skirtingų institucijų. Organizuoti ralį padėjo Utenos bei Ignalinos rajono savivaldybės bei jų seniūnijos, greičio ruožus bei jų prieigas taip pat nuolat valė kelininkai. Atskirai paminėti verta ir tarnybas: su eismo organizavimo klausimu bei viešosios tvarkos užtikrinimu puikiai susidorojusią policiją, Utenos apskrities priešgaisrinę gelbėjimo valdybą bei medikus.

B. Vanagas taip pat pasidžiaugė, jog kasmet vieną garbingiausių ralio apdovanojimų įsteigia Susisiekimo ministerija, kurios taurėmis apdovanojami greičiausio ralio ekipažo iš Lietuvos nariai. Šiemet jos įteiktos Dominykui Butvilui su šturmanu Renatu Vaitkevičiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją