Pasak „RKV Racing“ komandos vadovo Vitalijaus Gudzenko, šios varžybos, tai tarsi apšilimas prieš artėjantį 2012-ų metų sezoną, todėl į jas susirinko garsūs pasaulio kartingų sporto meistrai. Jų gretose ir „Formulės-1“ legendos Michaelio Šumacherio sūnus.

Penktadienį prasidėję kvalifikaciniai važiavimai S. Juodviršiui buvo gana sėkmingi. Sportininkas pademonstravo 11-ą laiką, o absoliučiai buvo 22-as. Tačiau prasidėjus įskaitiniams važiavimams, Fortūna nuo lietuvio nusisuko. Demonstruotą konkurencingą tempą vienas po kito niekais vertė incidentai trasoje. Pirmame važiavime S. Juodviršis buvo 16-as.

Antrame važiavime po kontakto su varžovu mūsiškis prarado dar tris pozicijas, ir finišavo 19-as. Norėdamas patekti į finalą S. Juodviršis trečiame važiavime privalėjo finišo liniją kirsti bent jau 14-oje pozicijoje, tačiau iki jos pritrūko vos dviejų sėkmingų lenkimų.

Tačiau pralaimėta dvikova trasoje su varžovais S. Juodviršio nepalaužė. Sportininkas galėjo atsigriebti „Antro šanso“ turnyre. Po šio važiavimo, pasak S. Juodviršio, iškopti į finalą papildoma galimybė skiriama šešiems, greičiausiai trasą įveikusiems sportininkams. Supykęs dėl patirtų nesėkmių privalomuosiuose važiavimuose, antros dienos treniruotėje S. Juodviršis buvo greičiausias tarp savo klasės sportininkų.

Tiesa, net ir „paguodos turnyre“ S. Juodviršiui sėkmė nenusišypsojo. Sportininkas, vos startavęs, užsiėmė 10-ą, vėliau 9-ą poziciją. Dar po kelių ratų S. Juodviršis jau įsitvirtino 7-oje vietoje. Iki patekimo į finalą „paguodos turnyro“ principu buvo likęs vos vienas lenkimas, tačiau į lietuvio kartą įsirėžė nesėkmingai jį lenkti bandęs čekas. Po smūgio S. Juodviršis buvo priverstas pasivažinėti už trasos ribų ir grįžęs į ją, likus dviem ratams iki finišo, pakilti aukščiau 12-os pozicijos nesugebėjo.

Sportininkas sako, šių rezultatų sureikšminantis, ir teigia, kad įtakos ateinančiam sezonui jie neturės. Pasak S. Juodviršio, dar kartą išbandžius naują kartą ir pamačius, kokį tempą diktuoja greičiausi planetos sportininkai, ruoštis artėjančiam Europos čempionatui bus kur kas paprasčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją