Kadangi ralis vyks jau lapkritį, gamtos sąlygos kelia papildomą intrigą. Be to, lenktynės persikelia iš sportininkams geriau pažįstamų Šiaulių apylinkių, todėl beveik visi greičio ruožai bus nauji.

Treniruotėms bus skirtos dvi dienos, sportininkai galės įveikti trasą po tris kartus. Vienodos treniruočių sąlygos ir griežta kontrolė turėtų suvienodinti sportininkų galimybes, nes beveik visi iš dešimties greičio ruožų (jų bendras ilgis - 92,8 km) bus nepažįstami.

"Raseinių ir Kelmės apylinkėse pavyko rasti naujų kelių, kuriais lenktynės iki šiol nevyko. Prie Kražių, kur lenktynės persikels sekmadienį, keliai gal ir bus žinomi, tačiau parinkome naujus ruožus ar jų konfigūracijas. Manau, kad tai bus daug meistriškumo iš sportininkų reikalaujančios varžybos", - sakė ralį rengiančio "Sliko" klubo vadovas Ričardas Abelkis.

Dalyvauti ralyje užsiregistravo 62 ekipažai iš Lietuvos ir Baltarusijos.

Šeštadienį Raseiniuose sportininkai įveiks keturis pirmuosius greičio ruožus, o šalies čempionai paaiškės sekmadienį Kelmės apylinkėse, kur bus įveikta didžioji ralio dalis.

Šventiškos turėtų būti ir ralio pabaigtuvės, kurios sekmadienio vakarą vyks kaimo turizmo sodyboje "Karpynė".

Pagal Lietuvos ralio čempionato nuostatus, ir absoliučioje, ir atskirų klasių įskaitose bus skaičiuojami sportininkų pelnyti taškai, atmetus dviejų prasčiausių etapų rezultatą. Tad po finišo sportininkų ir komandų vadovų dar laukia matematikos užduotys.

Kol kas Lietuvos čempionato absoliučioje įskaitoje pirmauja Roko Lipeikio ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas, turintis 133 taškus.

Saulius Girdauskas ir Audrius Šošas surinko 112, Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas - 110, o Evaldas Čirba ir Audrius Pivoras - 109 taškus.

Komandų rikiuotėje iki šiol nebuvę Lietuvos čempionais "Sliko" lenktynininkai pelnė 396,5 taško. Nuo jų mažai atsilieka pernai nugalėję "Lautra Motorsport-Ukmergės ASK" atstovai - 382,5 taško, o treti yra Kastyčio Girdausko klubo lenktynininkai - 332 taškai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją