Techniškiausiame Baltijos šalyse ralyje tikimasi sulaukti daugiau nei šimto pajėgiausių ekipažų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos bei Ukrainos, kurių pasirodymą stebės apie penkiasdešimt tūkstančių žiūrovų.

„Kasmet sulaukiame didžiulio susidomėjimo ne tik iš žiūrovų, bet ir iš sportininkų pusės. Tai labai techniškas ir kompaktiškas ralis, sudarantis geriausias sąlygas tobulėti. Pernai metų renginyje pasiekėme absoliutų dalyvių skaičiaus rekordą, kuomet norą startuoti pareiškė 104 ekipažai. Todėl nenuostabu, jog pagrindinėse žiūrovų zonose būriavosi tūkstantinės minios ralio gerbėjų, o ralio įvykius nušvietė pusantro šimto akredituotų žurnalistų“, – teigė „Halls Winter Rally 2012“ organizatorius, Nacionalinio automobilių klubo vadovas Benediktas Vanagas.

Šiemet „Halls Winter Rally“ gali didžiuotis dar viena išskirtine savybe. Tai vienas ralis, priglausiantis net keturių čempionatų dalyvius – tokio statuso neturi joks kitas etapas Baltijos šalyse. Sausio 28-ąją į Utenos regioną sugužės Lietuvos, Latvijos bei FIA Šiaurės Europos zonos bei Baltijos šalių žiemos ralio taurės dalyviai – visiems jiems tai bus pirmasis sezono etapas.

„Esame užsibrėžę tikslą kasmet vis kilstelti ralio organizacijos kokybės kartelę – šis požiūris jau pradėjo duoti apčiuopiamų rezultatų. Pavyzdžiui, pernai sulaukėme gausaus dalyvių būrio iš Lenkijos. Tai buvo malonus siurprizas, nes iki tol kaimynai retai teatvykdavo į Lietuvą“, – pridūrė B.Vanagas. „Išgirdę lenkų atsiliepimus apie renginį įgavome papildomos motyvacijos, nes prie kokybės įpratusiems kaimynams sugebėjome pasiūlyti jų lūkesčius pranokusį renginį“.

Kitas renginio pripažinimas – tai ralio organizatorių ir Latvijos automobilių federacijos bendras projektas. Šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionate nebeliko bendro etapo su Latvija, tačiau latvių bei organizatorių iniciatyva „Halls Winter Rally 2012“ įtrauktas į kaimyninės šalies kalendorių. Dėl šios priežasties autosporto gerbėjai ir toliau galės mėgautis greičiausių Baltijos šalių lenktynininkų tarpusavio kova visose automobilių klasėse.

„Halls Winter Rally 2012“ – tradicinis automobilių ralio etapas, organizuojamas Nacionalinio automobilių klubo bei sporto rinkodaros įmonės „Pitlane“, sutraukiantis gausiausią dalyvių ir žiūrovų kiekį Lietuvoje. 2012 metais vaizdingame Utenos regione „Halls Winter Rally“ rengiamas jau ketvirtą kartą. Garbingą istoriją menančios lenktynės 2009 metais persikėlė į šį regioną iš Visagino, kur pirmąkart startavo dar 1994-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją