Williams“ ekipa ir J.Buttonas šių metų rugpjūtį pranešė, kad britas 2005 m. atstovaus šiai komandai, kurioje ir debiutavo „Formulės-1“ varžybose. Tuo tarpu dabartinė jo ekipa – BAR – užprotestavo tokį teiginį, deklaruodama, kad pratęsė sutartį ir teisės į Jensoną priklauso jai.

Komandoms nepavykus susitarti gražiuoju, buvo kreiptasi į Sutarčių pripažinimo taryba. Abi ekipos buvo įsitikinusios savo teisumu ir pergale bei viešai pasižadėjo gerbti ir laikytis bet kokio tarybos sprendimo.

Jei J.Buttonas nenorės kitąmet atstovauti BAR, o ši jo neišleis į „Williams“, britas turės metus atostogauti.

Pagrindiniais pretendentais tapti Marko Webberio partneriu „Williams“ komandoje kitąmet dabar laikomi ekipos pilotas-bandytojas Antonio Pizzonia ir „Jordan“ komandos narys Nickas Heidfeldas.

Po šio įvykio J.Buttonas ruošiasi pakeisti savo vadybininką dabartiniu „Jaguar“ ryšių vadovu Navu Sidhu.

„Williams“ ekipa ir pats Buttonas tikėjo turį stiprų legalumo pagrindą, kai Buttono vadybininkas, advokatas Johnas Byefieldas, rado „skylę“ Buttono kontrakte su „BAR“, kas buvo įtikinamas argumentas išlaisvinantis Jensoną nuo „BAR“ kitame sezone.

Apie galima brito vadybininko keitimą gandai sklido jau kelias pastarasias savaites, ir Sidhu tam atrodo realiausias pretendentas.

Šis žmogus dirbo atstovu spaudai „Williams“ komandoje 2000 m, kai Buttonas pirmą kartą įžengė į „Formulę-1“. Jie abu liko draugais ir po to, kai Buttonas pasitraukė į „Renault“ ir „BAR“, o Sidhu - į Jaguar.

Tariamai būsimasis Jensono vadybininkas išliko savo „Jaguar“ poste, nepaisant dažnų vadovybės kaitų. Bet dabar, kai žalioji ekipa ruošiama pardavimui, Sidhu jau ieško naujo karjeros tęsinio ir aiškiai koncentruojasi ties J.Buttonu.

Nė viena iš abiejų pusių dar nepatvirtino šių gandų.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.