Andoroje pelnyti taškai prancūzui leido užimti antrą bendros „Trophee Andros“ lenktynių įskaitos vietą. Taškus etape taip pat surinko nuosekliai važiuojantis Evensas Stievenartas bei savo greitu tobulėjimu čempionate toliau stebinantis Nicolas Prostas.

Prabėgus savaitei po sezono atidarymo Val Thorens trasoje, „Trophee Andros“ lenktynių veiksmas persikėlė į Andoros kunigaikštystę Pirėnų kalnuose. Trasa buvo apledėjusi, tačiau viskas priklausė nuo to, kaip pilotams pavyko paskirstyti savo šešių padangų komplektą dviem etapo lenktynėms.

Lenktynių pradžia buvo sėkminga „Dacia“ komandai, kai A. Prostas po laisvo važiavimo atsidūrė varžybų lentelės viršuje. Keturiskart „Formulės-1“ ir dukart „Trophee Andros“ lenktynių čempionas ir toliau dominavo pirmoje kvalifikacinių važiavimų sesijoje. Jam vieninteliam pavyko įveikti ratą per mažiau nei 45 sekundes, o kvalifikaciją A. Prostas baigė savo artimiausią varžovą aplenkęs daugiau nei sekunde. E. Stievenartas pateko į penketuką, o N. Prostui su keturiais ratais varomu automobiliu trasa buvo nauja.

Dėl lenktynių koeficientų sistemos, taikomos, kai vairuotojas laimi pirmų lenktynių pirmą kvalifikacinę sesiją, A. Prostas ir „Dacia“ komanda jau žinojo, kad pirmose lenktynėse bus antri, todėl į antrą kvalifikacijos turą buvo pažvelgta strategiškai – jo metu padangos patausotos antrosioms lenktynėms.

Finalo rezultatai patvirtino tokį sprendimą buvus teisingą, nes bendras A. Prosto pasirodymas įvertintas antra vieta, o E. Stievenartas ir N. Prostas atitinkamai rikiavosi aštuntoje ir devynioliktoje vietose.

A. Prostas pirmame antrų lenktynių kvalifikacijos etape atvažiavo antras, tačiau taip išsaugojo geriausias savo padangas antram etapui, kuriame buvo įspūdingai greitas visuose keturiuose trasos ratuose ir finišavo beveik dviem sekundėmis anksčiau už artimiausią savo varžovą. N. Prostas buvo penktas.

Geras pasirodymas finale leido A. Prostui laimėti lenktynes, o „Dacia Lodgy Glace“ automobilio modeliui tai buvo pirma pergalė „Trophee Andros“ lenktynėse.

Antra vieta pirmose lenktynėse ir pergalė antrose taip pat įtraukė prancūzą į kovą dėl čempiono titulo. Šiuo metu bendroje įskaitoje jis yra antras, nuo lyderio atsilikdamas tik vienu tašku.

N. Prostas bendroje įskaitoje užima garbingą devintą vietą, o už jo rikiuojasi E. Stievenartas (10 vieta). Taigi, visi „Dacia“ komandos vairuotojai iš Andoros grįžo laimėję taškų. Kitą savaitgalį vyksiantis trečias etapas lenktynių dalyvius pakvies atgal į Prancūzijos Alpes, „L‘Alpe d‘Huez“ trasą.

Rezultatai:

Pirmų lenktynių galutinė lentelė:

1. Jean-Philippe Dayraut („Mini Countryman“)
2. Alain Prost („Dacia Lodgy Glace“)
3. Franck Lagorce („Skoda Fabia“)
4. Benjamin Riviere („Skoda Fabia“)
5. Olivier Pernaut („Ford Fiesta RS“)
6. Pierre Llorach („Renault Clio III“)
7. Jean-Baptiste Dubourg („Renault Clio III“)
8. Evens Stievenart („Dacia Lodgy Glace“).
9. Olivier Panis („Skoda Fabia“)
10. Jacques Villeneuve („Skoda Fabia“)
...
19. Nicolas Prost („Dacia Lodgy Glace“)

Antrų lenktynių galutinė lentelė:

1. Alain Prost („Dacia Lodgy Glace“)
2. Jean-Baptiste Dubourg („Renault Clio III“)
3. Olivier Panis („Skoda Fabia“)
4. Benjamin Riviere („Skoda Fabia“)
5. Andrea Dubourg („Renault Clio III“)
6. Jacques Villeneuve („Skoda Fabia“)
7. Jean-Philippe Dayraut („Mini Countryman“)
8. Franck Lagorce („Skoda Fabia“)
9. Nicolas Prost („Dacia Lodgy Glace“)
10. Evens Stievenart („Dacia Lodgy Glace“)

Bendra Trophee Andros lenktynių įskaita:

1. Jean-Philippe Dayraut („Mini Countryman“) - 294 taškai
2. Alain Prost („Dacia Lodgy Glace“) - 293
3. Olivier Panis („Skoda Fabia“) - 290
4. Jean-Baptiste Dubourg („Renault Clio III“) - 286
5. Benjamin Riviere („Skoda Fabia“) - 282
6. Franck Lagorce („Skoda Fabia“) - 282
7. Evens Stievenart („Dacia Lodgy Glace“) - 275
8. Pierre Llorach („Renault Clio III“) - 274
9. Jacques Villeneuve („Skoda Fabia“) - 257
10. Olivier Pernaut („Ford Fiesta“) - 251
...
18. Nicolas Prost („Dacia Lodgy Glace“) - 204

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją