Svečias domėjosi čia rengiamomis šalies kartingo čempionato etapų, „BMW Formulės mini“, vis didesnio populiarumo susilaukiančiomis žiemos taurės bei mėgėjų batalijomis. Arenos šeimininkai garbingą svečią supažindino su po atliktų rekonstrukcijos darbų gerokai pasikeitusia trasa, sportininkams ir mėgėjams teikiančia dar daugiau galimybių tobulinti meistriškumą.

Modernizuotame kartodrome dabar jie gali treniruotis bei lenktyniauti net penkiose – 580, 620, 645, 670 ir 680 metrų ilgio bei skirtingos konfigūracijos trasose.

„Kadangi mano vizitas Lietuvoje labai trumpas, o jo dienotvarkė neįprastai intensyvi, neturiu galimybės aplankyti daugiau jūsų šalyje esančių automobilių sporto arenų“, - apgailestavo FIA prezidentas J. Todtas. – Tačiau tai, ką pamačiau čia, liudija, kad Lietuvos vyriausybė bei Kūno kultūros ir sporto departamentas dirba sutelktai ir kryptingai. Džiaugiuosi, kad jūsų šalyje kartingo sportas kasmet darosi vis populiaresnis, nes ši sporto šaka – ne tik kelio į didįjį automobilių sportą pradžia, bet ir mums visiems labai aktualus bei brangintinas saugaus eismo pradžiamokslis, padedantis ugdyti gabius vairuotojus“.

Garbų svečią bene labiausiai domino kartodrome jau kelinti metai dirbanti „Kartingo akademija“, kurioje 7-12 metų vaikai ne tik treniruojasi, bet ir supažindinami su transporto priemonės teisingo valdymo net ir ekstremaliomis sąlygomis pradmenimis, kuriuos sėkmingai jie įsisavina. J. Todto nuomone tai visokeriopai sektinas pavyzdys.

Po šią areną garbų svečią lydėjęs „Plytinės kartodromo“ direktorius Darius Jonušis padėkojo FIA prezidentui už dėmesį ir palankius atsiliepimus bei išreiškė viltį, kad J. Todto įvertinimas paskatins Lietuvos automobilių sporto vadovus dar labiau sutelkti pastangas populiarinant ne tik šią sporto šaką, bet ir apskritai automobilių sportą Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją