Dabar lenktyniavimą bendro naudojimo keliais pakeitė specialios trasos ir uždari greičio ruožai.

Šiandieninis automobilių sportas Lietuvoje – ne tik ralis. Pergalėmis Europoje didžiuojasi ir kroso bei rali-kroso lenktynininkai, šalį garsina žymiausiose pasaulio visureigių bekelės varžybose ir žiedinėse lenktynėse dalyvaujantys lietuvių sportininkai.

Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) šalies automobilių sporto 80-ies metų jubiliejaus šventę, antradienį surengė Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Susirinkusiuosius sveikino LASF prezidentas Gintaras Jonas Furmanavičius, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir kiti svečiai.

Pasak renginio dalyvius ir svečius sveikinusio LASF prezidento Gintaro Furmanavičiaus: „Nors šiandieninis automobilių sportas tiek technika, tiek varžybų formatu mažai kuo beprimena pokario laikus, lenktynininkų azartas ir ryžtas nugalėti liko nepakitęs. Jeigu prieš kelis dešimtmečius ryškiausiomis autosporto žvaigždėmis buvo ralio lenktynininkai (Stasys Brundza, Kastytis ir Arvydas Girdauskai ir kiti), tai šiandieninis automobilių sportas Lietuvoje jau seniai nebe vien tik ralis.

Pergalėmis Europoje Lietuvą garsina ir kroso bei ralio–kroso lenktynininkai, šalies visureigininkai, dalyvaujantys visame pasaulyje populiariuose bekelės maratonuose, prizines vietas vakaruose laimintys žiedinių lenktynių dalyviai. Be abejo, prie Lietuvos automobilių sporto populiarinimo daug prisideda ir varžybų organizatoriai, kurių rengiamos lenktynės sutraukia ne tik dešimtis tūkstančių žiūrovų, bet ir kitų šalių sportininkus“.

Kauno m. mero pavaduotojas Vytautas Vasilenko išreiškė viltį kuo greičiau išvysti lietuvišką pavardę ir „Formulės 1“ lenktynėse, o buvęs LASF garbės prezidentas Egidijus Skarbalius žemaičių tarme priminė, kad: „Be damų, kantriai plaunančių tepaluotus sportininkų kombinezonus, automobilių sportas nebūtų sulaukęs šio 80-mečio“ ir palinkėjo „tiems, katrie be tekinių cypsmo neįsivaizduoja savo gyvenimo, sukt tą baranką, tik nepamiršt, kad mašinose yra ir stabdžiai“.

Lietuvos Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktorius Klemensas Rimšelis už nuopelnus sportui apdovanojo daugkartinį Lietuvos, Baltijos ir Šiaurės Europos zonos (NEZ) šalių čempioną Vytautą Švedą, Europos automobilių kroso čempionato prizininką Paulių Pleskovą, daugkartinį tarptautinių žiedinių lenktynių ilgų distancijų „Porsche Carrera Cup“ čempionato prizininką Joną Gelžinį ir kitus Lietuvos automobilių sporto vystymui nusipelniusius asmenis.

Vėliau vakaro svečiai ir dalyviai klausė koncerto ir bendravo neformalioje aplinkoje.

Ketvirtadienį Vilniuje, bus atidaryta proginė fotografijų paroda „80 automobilių sporto metų nuotraukose“, kurią išvys ir Kauno, Šiaulių bei Klaipėdos gyventojai. Vilniuje parodą bus galima apžiūrėti „Coffee Inn“ kavinėjė, Konstitucijos pr. 7.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją